Tips på cirkel?

Jag har noll inspiration. Tänkte planera in dagen, inkl kvällens cirkel på gymmet. Tips någon?
Känner mig helt tom i bollen. Tips på övningar? Så lite armar som möjligt helst då de är väldigt mjölksyretrötta idag.


30 janauri 2011

Cirkel - (kettlebells)snatch med hantel - hantelrodd, dubbel - pushups - raka marklyft - burpees: 3 varv x3

Bänkpress 4 set
Bröst i cc -  set of burpees x 3
Negativa chins
Burpees antal?
??

Cirkel - snatch med hantel - pushups - magövning - burpees: 3 varv

Hur många burpees det blev tappade jag räkningen på men minst 150 iallafall. Heja!Svett, hög puls
. Ett bra pass som det ska vara.

Sugen?

Jag börjar bli mer och mer sugen på att utbilda mig inom hälsa och träning och joba med det, i allafall som en bisyssla. Jag tycker att det är så pass roligt och intressant och jag vill föra det vidare till andra. Cheesy. :)

Självklart är pt högsta drömmen, men bla priset gör att det får dröja ett bra tag. Överst på listan i övrigt står kettlebellsintruktör, trx, gyminstruktör och kanske till och med core. Ska kolla upp lite utbildningar och vägar att gå.

Berätta gärna ni som är instruktörer på ett eller anant sätt hur ni kom dit ni är? Utbildning, tankar, positivt, negativt osv.

Kommer dock fortsätta jobba me det jag gör och fortsätta att försöka komma in på den utbildning jag söker till. Många järn i elden. Så ska det va.

Formen januari 2011

Smart? Att ta formbilder sent på kvällen efter middag och hela köret? Nej. Svullen mage, men skit samma, det är ju så man ser ut så här dags. Vem försöker jag lura egentligen?Vid första anblick tycker jag inte att det var någon jätteskillnad mot augustibilderna, men så när jag la två bilder bredvid varandra så syns det att visst har det hänt saker! Vore ju iofs jäkligt surt om det inte hade gjort efter allt slit!

Men det viktigaste av allt: JAG ÄR STARK!Vikten är oförändrad.

28 januari 2011

Simning. 60 längder á 25 meter = 1500 meter
40 längder bröstsim
20 längder crawl

Nöjd.

Dagens tips - SHOPPING

Dagens shoppingtips: CAMPADRE har nu en kampanj med Champion. Champion har en helt grym sport-BH! Många tjejer med boobs större än b-kupa vet vilket helvete det kan vara att hitta en schysst och framförallt BRA sportbh. Jag brukar iallafall ha stora problem. Tills jag hittade en av märket champion.
NU har den några år på nacken, börjar bli lite väl uttänjd och har även börjat lukta lite unket på sistone (fräscht I KNOW!). Med andra ord så är det hög tid att köpa en ny vilket brukar svida rätt rejält i kassan då sportbehåar inte är gratis direkt!

Men som en räddande ängel så har nu Campadre alltså kampanj på Champion och MIN SPORTBH!!! ord. pris 400:-, nu bara 250:-

Perfekt!
jag kunde inte låta bli. Här är länken till kampanjen!

Skit i att den ser ut att sitta sjukt dåligt på modellen som visar upp den, min sitter som ett smäck och håller det som skall hållas på plats! Inget skump och gump här inte!

27 januari 2011

Kettlebells. Grymt skönt pass. Kettlebells måste vara en av tidernas grymmaste och bästa träningsformer. Uthållighet, styrka, kondition. Allt-i-ett. På samma gång. Det du!

Kom på den ypperliga idén att springa till kettlebellen istället för att cykla. Det är ju så nära resonerade jag. Och ja, det är nära DIT, men när man ska hem igen då känns det plötsligt inte så jäkla nära längre. 1 km drygt är det, lagom uppvärming innan uppvärmingen.

26 januari 2011

Pass 1: Högintensivt pass som andades mjölksyra så det skrek om det. Kunde inte ens lyfta armarna till slut. Cirkel med latsdrag - axelpress - dips mellan bänkar - pushups. Någrqa varv på det x 2 och simsalabim, där har du ett härligt recept på mjölksyra!
Efter det körde jag dips (riktiga) till nästan failure. Satsade på att komma djupt ner. Dipsen börjar gå bra nu. Avslutade med 50 burpees.

Pass 2: Löpning 6,5 km. Det kändes rätt bra. Men 6 km känns inte som 6 km, 4 känns inte som fyra. Det känns som det dubbla. Gud vad jag längtar tills snön och isen är borta!!!

Den där löpningen...

...som inte blev av.

Jag ångrade mig. Termometern kröp snabbt neråt flera minusgrader, en stark nordanvind började blåsa och som grädde på modet så var mannen/barnvakten spålöst borta i nästan 4 timmar och kom precis hem. jag känner med andra ord inte för att springa och som straff för att han övergav så får nu han ta ut hunden på en långpromenad i kylan och vinden. Ha!

Idag...

...är jag trött.
Ikväll ska jag springa.. och det ska gå bra!

Och till minstora sorg så kommer jag itne att kunna vara med i midnattloppet då jag troligtvis kommer att vara på jobb då.
MEN!
Jag tar nya tag och tänker dra ihop ett gäng (frivilliga?) till TJURRUSET istället!


24 januari 2011

Det blev ett renodlad och JÄKLIT tungt benpass idag.
Ja jag veeet, jag ska köra blandpass! men det blev spontanbesök på gymmet och polare ville köra ben och jag är inte den som bangar och hade förövrigt noll inspiration och ingen fantasi så.. jaa.. ben... (och jävligt snygg rumpa! ;D) blev det!

Ska nog sätta mig och planera in de kommande passen, bara i början så man kommer in i det liksom.


Ändrar om lite

Jag tänkte som sagt ändra om lite i styrketräningen. HIttills har jag mest kört rena muskelgrupper, axlar för sig, triceps för sig osv. Nu tänkte jag under en period köra blandade pass. Minst tre övningar, varav en basövning, gärna fler. Olika muskelgrupper. Jag tror att min kropp behöver "vakna till lite" plus att jag är ju ute efter en mer funktionell styrka än bara ren råstyrka i bänknpress om ni förstår vad jag menar.

Så detta innebär alltså blandpass och framför allt HÖGRE TEMPO! Mycket mjölksyreträning, hög puls , cirklar och superset.

Jag tar gärna tips, råd och synpunkter på detta.


Jag kommer fortsätta med kettlebell 1gång/vecka och simning 1 gång/vecka och självklart kommer jag att fortsätta springa, minst 3 pass i veckan. Börjar få lite smått panik över Göteborgsvarvet. GYmmet ca 3 gånger i veckan, helt beroende på tid och barnpass.


23 januari 2011

Pass 1: simning 42 längder = 1050 meter.. (om man nu ska vara så noga)
Pass 2: Gym - blandpass - marklyft, bänkpress, chins, cirkel (cablecross, hantelpress bröst och biceps) & mage

Jag ska ändra upplägget på gymmet en tid framöver, men mer om det imorgon. Nu vill ajg lägga mig i sängen och se på solsidan!

22 januari 2011

Löpning 6 km.

Tungt. Precis när jag trodde att det släppte och jag kommit över den magiska gränsen så slog det till igen. Om och om igen. FY. Halt var det också. INget grepp. Snö. Blötsnö. Nä fy fan. Inget kul alls. Och fortfarande motvillig hund som hellre stannar hemma i värmen. Trist.

21 januari 2011

Axlar & triceps. Liten kort löprunda på det och avlsutades med 10x5=50st burpees (exercise from hell!)

Känner mig inte helt nöjd, men what to do. Kanske är all den energi jag har kvar. Hoppas den är kvar imorgon också. :)

20 januari 2011

Kettlebells. Love it.

Men! Valkar! Valkar i hnderna. Aj aj aj. Har börjt få mer och mer problem med detta, förmodligen för att vkterna blir tyngre och det märks framförallt på kettlebellen då det blir mer friktion i greppet hela tiden. Det estetiska bryr jag mig inte om, men det gör ju så OOOONT!!!
Finns det något bra tips mot valkar i händerna? eller för att lindra besvären? Eller är det bara att härda ut och hoppas att händerna bli vana? Handskar tycker jag inte om, tycker jag förlorar greppet, känns inte bra.

19 januari 2011

25 minuter bålstabilitet/mage.

Kände att jag behövde det, har varit lite slack med mag/bålträning på sistone.

sen belv det inte mer igår, när jag väl fick barnvakt så hade jag helt tappat sugen på att springa med hunden. Tror knäna behöver vila en dag också. men ingen ångest för det. (eller jo lite... :/)

18 januari 2011

Löpning - 5 km - hyfsat bra tempo - minus för motvillig hund.

Segt sa räven

Åh vilken seg dag! Måste vara allt det gråa utanför. Eller det att maken tog med hunden på jobbet så jag har inte varit utanför dörren annat än vid dagislämning idag? Orkar itne ta mig för något. Har betat av ett jobb, sk in med lite finlir bara. Fick även ett mail från en nöjd kund från gårdagens kund. Så det är itne så att jag bara sitter och latar mig! :)

men seg, orkar liksom inte ta några beslut, orkar inte ringa samtal, orkar inte nåt. Blä! KÄnns som att jag har tagit på mig för myclet. Lite lätt panik, ångest. Huh! Behöver strukturera lite känner jag, ta en break. Mellis och kaffe med andra ord.


17 januari 2011

Ben & rumpa och ett ett halvt axelpass.

Löpning. 3 km. Lossa lite på benen efter gymmet.

Vet inte om det är för att det inte är -10 grader eller för att snön är borta, men det kändes så jäkla lätt att springa. benen pinnande på som bara den och orken fanns. Det tempot vill jag lära mig hålla under längre sträckor.

Planering

Deadline för ett jobb idag så allt hänger på det.
Annars funderar jag på axlar?? ben?? yoga??


Och överallt läser man om folk som ÄNTLIGEN är ute och springer på barmark! ehhh?? Har alla barmark utom jag? Här är det ju fortfarande isbana med ett tjockt lager vatten på toppen. Jag vill också springa.

Känner mig arg, trött, seg... En riktig skitmorgon. Nu ska hunden få komma ut, sent omsider.

Ditten och datten

Funderar på om jag ska våga mig på att srpinga lidingöloppet i år? Fan vad tänker jag egentlgien? Jag har ju inte ens kommit i form till en halvmara och så sitter jag och tror att jag ska springa 3 mil i terräng? Är jag helt dum i huvet eller? Eller? Jag känner mig bara så himla sugen och terränglöpning är ju sjukt kul (men 3 mil????). Funderar vidare... Någon som faktiskt har sprungit lidingöloppet? Berätta gärna.

Sedanså märker jag hur stel jag blir i höftböjarna av löpning i kombo med styrketräning, de tär ju itne så konstigt med tanke på att man i princip bara rör höftböjarna rakt fram. Har funderat länge på om jag ska ta upp yogan igen, var ju yogamaster förut! :D men två saker har stoppat mig, tiden och pengarna. Det är ju inte gratis med yoga. MEN nu har jag eventuellt blivit erbjuden gratis yoga i utbyte mot lite tjänster. Sweet! Men det var ju tiden.. äsch det löser sig.

Börjar också bli lite trött minst sagt på detta slask/isbana som har rådit den senaste veckan. Tror knappt broddarna skulle hjälpa mot den halka som är ute nu. Ikväll ska nog ändå testa, går det itne att springa får jag väl åka skridskor.. eller nåt.

Lite funderingar bara.

15 januari 2011

Simmade 40+ längder, dvs drygt 1000 meter. Tappar dock bort räkningen hela tiden så det blev nog några extra.

Jag simmar mestadels bröst när jag simmar, en brukar lägga till några längder är ajg fräschar upp crawlen. det är så sjukt jobbigt bara, blir helt slut av att crawla bara efter några meter. Behöver öva mer, var ju typ 20 år sedan jag crawlade sist.

14 januari 2011

Mjölksyra!!! Det bränner!
Körde bröst, triceps och lite biceps i ett rasande mjölksyretempo!

Den som uppfann mjöksyran borde skjutas!

Jag körde benböj utan vikt mellan cirklarna. Bra med mjölksyra även där.

Avslutade dagen med vin.


Stress

Vad man blir stressad av jobb. Jag blir stressad av att inte ha jobb, stressad av att ha jobb, stressad hela vägen där mittemellan. Ibland önskar jag att jag skulle klara av att ha ett jobb 8-17, dir man går, gör det mans ka och sen går hem. varken emr eller mindre. INget egenintresse i det hela, inget ansvar. Men jag vet att jag skulle dö lite inombords på ett sådant arbete. Plus att det vore ju förbaskat tråkigt.

Dock så vill jag ju utbilda mig igen, till nåt annat, nåt helt annat, brandman. Skulle även kunna tänka mig att arbeta inom träningssvängen. På nåt sätt. Inget konkret än.

Vad är ditt absoluta DRÖMYRKE?

13 januari 2011

Kettlebellssäsongen har börjat igen! Wohoo! Blev lite ny teknik idag. Kul! Lär vara rätt öm och blå på handlederna imorgon där kulan dunkade ner några gånger.

Vila eller icke vila & mjölksyreträning

Hmmm ska jag vila idag eller inte? Känner visserligen för att simma kasnke? men med en sjuk make så kanske det inte är så poppis att lämna barnet hemma hos honom? :/ Tråkigt att simhallen inte har kvällsöppet, då skulle jag kunna simma när barnet sover.

Vi får se, får nog fjäska lite för mannen tror jag.

Övrigt: Mjölksyreträning. Vad är det bra för? Vad hände ri kroppen/musklerna? Vilket syfte har det?? osv osv.. Ni som vet får gärna svara!

11 januari 2011

Rygg på gymmet. Avslutade med 10 minuter löpande på löpband i varierande hastighet och lutning, avslutade på max.

Jag var sååå sugen på att öka i marklyftet, känner att jag gott och väl har en 10, kanske 20 kg till i mig lätt, men jag sansade mig och tänkte; teknik teknik teknik! Den ska sitta till 110% innan jag ökar.

Vad är det med folk?

Alltså... jag tränar, ja, men inte tränar jag överdrivet mycket.
Jag kollade igenom det senaste halvåret och gjorde ett medelvärde, i genomsnitt ligger jag på 4,5 pass i veckan. det är ju INGNETING! Visst, mer än den glade motionären, men absolut inte för mycket, inte ens på gränsen till för mycket!
Då är dessa pass uppdelade på styrketräning, löpning och kettlebells. Men folk omkring mig verkar ha fått för sig att jag tränar maniskt, övertränar, helt besatt. Vad är det med dem?
Det känns nästan som att jag måste smyga och hymla med min träning ibland, att folk himlar med ögonen och tittar lite oroligt på mig om jag säger att jag varit och tränat. Är det fler som råkar ut för detta? Jag tycker iallafall att det är YTTERST MÄRKLIGT detta beteende bland folk runtom mig.


10 januari 2011

Gym - ben/rumpa - Simning - ca 700 meter


OCH!!! Jag klarade av att göra CHINS! Själv! utan assist, utan skutt, utan att peta ifrån med tån. Helt själv från fritt hängandes. AWESOME!

Dagens tanke...

...är att arbetet ska gå smidigt och smärtfritt, inga datakrångel, göra rätt från början så att jag kan avsluta det pågående projektet, hinna ringa några viktiga samtal, lägga upp planering inför nästa projekt som startar imorgon och efter det hinna rasta hunden, köra ben på gymmet och hoppa i bassängen och dra av några längder. Skan man ändå duscha så kan man ju liksom ändå simma. Plus att simhallen är närmare gymmet än hemma, och sist men mest viktigt, hämta upp mitt underbara lilla barn på dagis!

Vi tar en kaffe på det!

9 januari 2011

Gym- axlar- mage

Fick grymt bra och nytt sällskpa på gymmet. Vi körde inte superset, vi körde superduperset! Högintensiv styrketräning. My-fu****g-god om ni ursäktar språket. Det brände och bränner fortfarande i axlar och mage. Mest axlar.

4 januari 2011

Pass1: Gym - bröst - biceps
Pass2: Simmade 40 längder, dvs 1000 meter.
Lite halvsegt, köra styrketräning tre dagar i rad är inte det optimala, jag vet det ch framförallt jag känner det. Men jag ska bort några dagar och kommer inte ha möjlighet att träna så jag vill liksom passa på! Smart eller inte.
Men starkare blir jag!

Simningen gick dock kanon!

3 januari 2011

Gym - rygg - marklyft fortfarande stabila.

Har min lilla checklista när jag kör
Mage-rygg-knän-blick-fokus-KÖR!
Haha. Det är så mycket att tänka på samtidigt. ;)

2 januari 2011

Gym: ben/rumpa

Darr, darr, darr i benen under lyften och dragen. Kan bero på att jag har ätit somen kratta idag! Var borta och missade en måltid. Dåligt, jag vet, men sånt händer då och då. Imorogn är det tillbaka till rutiner igen med barnet på dagis, jobbet som väntar och så vidare. Ganska skönt faktiskt.


Mitt 2011

Jag ska itne vara sämre än många andra och också skriva vad som är målen med detta nya år!

2011

- Springa göteborgsvarvet, ingen tidspress, bara komma runt!
- Springa midnattsloppet
- Fortsätta med kettlebells
- Klara minst tio chins
- fortsätta kämpa på i gymmet
- gå ner några kilo, dvs minska på fettmassan lite
- Utveckla mig själv och företaget
- komma in på den där jäkla utbildningen
- skriva sjukt bra på högskoleprovet
- MÅ BRA!

Säkert många fler grejer, ett år är ju långt. Får fylla på listan efterhand, men det var det första som poppade upp i huvudet när jag skrev.RSS 2.0