Dags att chilla.

Tung i huvudet, snor i näsan, lungor som flåsar värre än en höggravid elefant. Det är jag just nu. Och jag har bestämt mig. Nu tar jag en liten paus från allt vad träning heter tills jag är 100% kry igen. Det svåraste är att emntalt släppa tanken på att träna, att itne få ångest över det. det är ju bara (förhoppningsvis) några dagar det gäller. Nu får det vara nog, nu ska jag vila. Och sova. Och bli frisk.

29 mars 2011

Hantellyft åt sidan, rotation framåt
Benböj
planka på boll
En övning i cc (axlar)
goodmornings
Hantelpress
Drag till hakan
Vadpress
Några bålövningar


Har säkerligen glömt nåt.

Dagisbarn & baciller

Alla dessa sjukdomar! Vad trött jag är på det hela. Det ena avlöser det andra. Tokig är vad jag blir. frustrerad. Irriterad.

Jag är annars aldrig sjuk, lite snorig och tung i huvudet men ytterst sällan feber, kräk och sånt. Men ni anar inte vad dagisbarn drar med sig hem?
Barnet har haft alltifrån regelrätta förkyningar till kröksjuka/maginfluensa, till öroninflammation, 40graders feber, hosta tills hon spyr, ont i halsen och andra oidentifierbara sjukdomar. En och annan bacilusk försöker sig ju självklart bita mig också!
Och pga extrem sömnbist och en stressig livssituation så orkar inte mitt immunförsvar riktigt kämpa  emot helt och fullt. Men jag blir bara så där mesigt halvsjuk, inte tillräckligt sjuk för att få ligga i sängen, men itne ritkigt frisk så man orkar göra ett bra jobb, tröna, leva.

Allvarligt talat, snart reser jag bort. Själv. Någonstans utan dagisbarn och baciller.

26 mars 2011

En halvtimme kunde jag roffa åt mig på gymmet ifag mellan barnpassning och stängningsdags. generöst. Njut ni alla barnfria medan tid är.... (ingen bitterhet här inte)

Cirkel
Bänkpress
Snabba benböj, variation med sumo, ingen vikt
Planka boll
Snabba benböj, variation med sumo, ingen vikt

ca 5 varv

(halv)cirkel 2
Bröstpress hantel
Upphopp på bänk
Sidoplanka
Upphopp på bänk

drygt 3 varv

GYM STÄNGT + SuperSHEro is wanted elsewhere.

25 mars 2011

Mycket bättre pass idag! 12 km blev det, prattempo.

24 mars 2011

Skitdag. Skitlöpning. Kändes fan som betong i benen, foten värkte, ischias värkte, jag var frökem neggo. hunden surade. Ja ett riktigt sktpass. Blev extremt kort, var liksom ingen idé, ägnade oss istället åt lite fartlekar mest för att få igång ben hjärta och humör.

Mål med framtiden

Fokus på just nu:

FÖRBÄTTRA KONDITIONEN! Framförallt min allra svagaste punkt, snabb på längre sträckor, eller sträckor längre än kortintervaller.

FUNKTIONALITET
mer spänst, segare, mjölksyraträning. Orka länge och mycket. Utgå ifrån vad kroppen är till för, hur vi är skapta, back to basics.

LOSE THE FAT
Jaja jag sällar mig till raden av alla som panikar inför stranden och ska nu även jag bli av med fläsket! Framförallt för att få en lättare kroppshydda så jag orkar springa längre, snabbare, göra fler dips, chins och pullups.

De målen får räcka! Ingen tidsplan, just do it!
Och kom ihåg, alla jobar efter egna fysiska förutsättningar, inget gnäll, ingen självömkan.

22 mars 2011

Triceps, mage & liiiite biceps på det. Och 50 burpees för att träna hjärtat.

LÄnge sen jag körde armar, det märks. Fy katten vad tunga dipsen var! Skärpning!


mmm.... dips......

21 mars 2011

Rygg
Marklyft
Latsdrag
Rodd

Cirkel 3 (eller var det 4??) varv
Dips
Burpees
enbensmarklyft/benböj/goodmornings
Pushups
Jämfota hopp upp på bänk

10 min varierande löpning, lite gång i uppförslut på bandet. självklart med fivefingers. Vader känns!


20 mars 2011

Testade lungorna efter sjukan. Det blev en mycket kort, men tämligen fartfylld löprunda. Lungorna verkar det inte ha gått nån nöd på, bortsett från hostpauser jag fick ta emellanåt. Härligt det!

19 mars 2011

Ben och bröst. 3 övningar på varje. Och som vanligt bål på det.

Kör bänkpress själv numer då min partners gymkort gått ut och han väntar på cash så han kan köpa nytt. Tyckte först det kändes obehagligt att köra själv, såg scenariot framför mig med stången över mig och jag kvidande; hjäääälp hjääälp... men det det har gått bra hittills. Andra ensamma bänkpresspasset. Kör inte så tungt, men jag kan nog lsäng apå en drös med vikter till nästa gång, det känns så pass stabilt och jag känner mig starkare. Sweet!
Och självklart kör jag fristång. Ogillar smith av många aledningar, den främsta är väl att jag tycker inte om att "låsa" fast kroppen på det sättet.

Inte helt hundra, tar det därför lite lugnare än vanligt. Ingen kondition. Väntar nu bara på att lungorna ska bli helt friska! Heja lungor!

18 mars 2011

Så när som på en hes röst, hosta och lite dålig flås så är jag frisk och pigg nog att ta mig till gymmet. Tog det hyfsat lugnt. Axlar. Lite svag, men inte så konstigt, jag har ju varit sjuk för bövelen!
jag som aldrig annars är sjuk, med barn på dagis så är det ett minne blott! Hej sjukdomar! Tjoho!

Skönt att va igång igen iallafall.

Mår illa

Jaha det förklarar ju saker och ting. Jag är sjuk, var säkerligen på gång igår, därav segheten. Har gått runt hela dagen med lätt feber utan att ha fattat att det var feber. Trodde bara jag var seg, trött, för lite kaffe? Feber och ett jävulskt illamående. Huh.

Jaja Krya på mig!

13 mars 2011

Löpning. INte så långt, inte snabbt.
Det var så jäkla tungt och inget verkade funka eller kännas bra igår. Förkylningen påverkar fortfarande lungorna känns det som, skavsår av nya skor, ont i foten av nya skor, ischiasnerv som strular, tung i benen, inge energi, allmän ångest... blaaah.. ja ni hör ju, jag var inte direkt the life of the party om man säger så. Nä fy katten, bättre nästa gång.

12 mars 2011

Bålstabilitet/magcirkel.

PLanka med hantelrotation
Planka på och ner på armbågar
PLanka armar på boll
Dra in ben under magen
Ryska twist
Sidplanka


Magmuskler och särkilt då korsetten är intressanta muskler. Man blir aldrig liksom så där dödstrött i de musklerna som man blir i andra, däremot så blir de till slut helt obrukbara och man liksom bara kollapsar ihop i en liten hög efter ett tag.

11 mars 2011

Rygg & Bröst. Schysst pass.

Latsdrag breda
Latsdrag smala
Rodd
Hantelrodd
Marklyft

Bänkpress
Hantelpress
Kabelpress


Rundade av med några minuters löpning för att vänja fötter och ben vid fivefingers! Känns stabilt.

10 mars 2011

Kettlebells! Två veckors uppehåll pga sportlov och resa så är jag igång igen. Känner mig fortfarande flåsig efter helgens sjuka och dagens pass bådade inte gott. 300 stod på schemat! Fy katten! Trodde jag skulle dö... många gånger om... men överlevde gjorde jag...


9 mars 2011

Det blev ben idag istället, kände mig lite småsjuk igår så det blev vila.

Dagens:
Ben

Stressigt pass, dagisupphämtning hägrade och jag kände arga blickar över att jag hoggade skivstången i en halvtime.. Varför bryr jag mig egentligen? Killar skulle aldrig aldrig ha dåligt samvete över att de använde nåt som nån annan väntade på. typiskt tjejigt. Men jag roffade iallafall åt mig stången i en halvtimme, körde till och med några extra benböj bara för att... haha... nej men jag tränar på att ta för mig!

Cykelturen till dagis sen var som värsta konditionspasset. Fy fasiken vad det blåste! Cykeln stannade nästan varje gång en vindpust kom, jäkla motvind. Roligare hem sen med medvind. ;D

Benböj - fristång (always!)
50 kg 12 reps - uppvärming
70 kg 10 reps
80 kg 5 reps
70 kg 9 reps

Bulgarian leg split squat - Jag kallar den för rumpbrännarn!
3 set påv arje ben = 6 set á 8-10 reps - 40 kg


Raka enbensmarklyft m. hantlar 12kg/hantel (fick avbryta dock, ländryggen sa ifrån. Trött i bålen??)

Sittande benpress


Heja mig!

KOm bara på så där helt plötsligt, att jag är så underbart lycklig som är hel och frisk!
Alla lemmar sitter där de ska, inga förslitningar, inga defekter, inga problem med mage, tarmar, skelett, organ osv osv. Jag kan springa gå cykla lyfta bära och det utan smärta eller obehag. Det är det man ska fokusera på istället för några ynka gram fett hit och dit och storleken på bicepsen.
Va fan, jag är frisk! Det är det viktigaste här i livet. Faktiskt.

Tummen upp på det hörni!

7 mars 2011

Med bara lite nästäppa kvar så begav jag mig till gymmet. Tog det halvlugnt...typ... Det blev axlar, hade tänkt bröst, men jag hade ingen som passade så då sket jag i det. Bröst är bland det tråkigaste att köra, det enda roliga med bröst är bänkpress och armhävningar typ. Så jag spar det tills jag får sällskap.

Imorgon kanske jag är redo att springa lite? Ben tänkte jag köra iallafall.

_________________________________________________________
Tillägg: Hjärnan glömde jag visst på gymet igår. Utöver axlar så körde jag dips och plankor på boll. Rätt ska va rätt.

Vila hela helgen

Igår kände jag mig sämre samtidigt som jag var tvungen att närvara vid ett hemligt bröllop! Kul! Men att stå ute i kylan i flera timmar gjorde inte saken bättre. Nu mår jag visserligen bättre, bara lite förkyld. Imorgon kan jag nog köra ett lättare pass, känner att jag behöver röra på kroppen.

Annars har det inte hänt något speciellt... livskrisen fortsätter sin gilla gång liksom.... :/...intressantaste inlägget på länge det här....

Lite sjuk

Alla dessa nätter med sjukt barn och extremt lite sömn, vissa nätter ingen alls, på sistone har nu sagt sitt. Känner mig febrig, rispig och hängig, ont i kroppen. Hoppas jag blir frisk tills imorgon, minibröllop på gång! Kul!


Gym träningsvärk i ryggen iallafall, det känns att man tog. Trist vore det annars.

God natt alla.

3 mars 2011

Rygg.
Höjde i marklyftet +15 kg. Tungt vare men inga större problem. Kände däremot att jag inte hade 100% koll på maglåset på tyngsta vikten.

60 kg uppvärmning 12 reps
80 kg 10 reps
90 kg 7 reps
100 kg 3 reps
80 kg 7 reps


Rodd 4 set
Latsdrag 4 set

Sedan en cirkel på det för att gasa ur, svettas, få upp pulsen och maxa ur det sista ur kroppen innan gymmet stängde.

Jämfota hopp upp på bänk -10
Pushups, djupa -10
Burpees -10
Snatch med hantel -2x10
x3 varv

2 mars 2011

Benpass.

Bränner skönt.

4 km löpning på det, tunga ben, inte så konstigt kanske.

1 mars 2011

Axlar & mage.
Axlar - 5 övningar
mage - 4? övningar


Testade även mina nya Vibram fivefingers! 1 km på löpbandet blev det. Häftig känsla! Kände av musklerna i fötterna med en gång, mycket att jobba på där. Vaderna känner jag först nu efteråt.
Mitt första intryck av barfotalöpning är väldigt positivt! Kände mig lätt som en fjäder även m det ändes lite märkligt ovant i början. Att bara småjogga kändes rätt konstigt, emn så fort man ökade farten så flöt det på hur bra som helst! Tjurruset barfota alltså?

Bild lånad härifrån!

Sjukdagar och godis.

Ja  men det är ju klart att ungen ska ha lite kräksjuk! Intressant och sömnlös natt. Men nu mår hon prima igen och äter som en häst och sover sött som bara en litet barn kan. Jaja. Kort men intensiv sjukdom det där, tack och lov får jag väl säga! Däremot så blir hon hemma från dagis i ett par dagar.

Idag bakar vi sockerfritt godis! Håller på att läsa Sockerbomben (verkar soma tt de flesta gör det just nu då den kom med till Må Bra) och det spär bara på min känsla av att undvika socker och mjöl etc. Ska dock läsa klart hela boken och utvärdera innan drastiska beslut tas, men socker, ja det är ju ett gift, ett gott gift visserligen. Men det verkar som att mina sockerfria Bounties blir sjukt goda de med!

Ikväll när jag blir avlöst blir det träning, skönt att komma ifrån sjukstugan lite grann.

RSS 2.0