28 februari 2011

Löpning 10 km.

Inga större besvär med vare sig knän eller tår. Först när man stannar känner man av tårna.

Den där planeringen rök ju med en gång! Den lucka som skulle fyllas med gym fylldes snabbt av annat viktigare göromål, det i kombination med att jag är tidernas största tidsoptimist.

Nytt schema??
Måndag: Löpning
Tisdag: Gym
Onsdag:Gym & Simning (ev. löpning)
Torsdag: Gym (ingen KB, sportlov och därmed inställt)
Fredag: löpning
Lördag: ?
Söndag: Gym & löpning


.. får se hur snabbt jag bryter det "nya" schemat då?

26 februari 2011

Löpning - ca 30-40 min????

Planeringsdags.

Vilken kanonstart på veckan! Vi har varit bortresta sedan i torsdags och kom hem sent i natt. Med grus i ögonen, gröt i hjärnan och klumpar i mjölken så lyckades vi iallafall komma iväg till dagis i tid. Hunden fick sitt och jag köpte mjölk så att jag kunde få mitt (kaffe)! Nu börjar jag vakna till liv igen och känner nästan lite panik ver hur fort tiden går.
träningen förra veckan var det lite si och så med. tror jag behövde vila och dessutom r det svårt att träna när man tillbringar 1,5 dagar bara med att transportera sig tvärsöver Sverige. Han iallafall med lite löpning i lördags på västkusten, det var så skönt att springa i "värme" (0 grader!) och ingen is på gatorna. Jag irrade runt som en yr höna på alla smågator och undrade ibland om jag skulle hitta tillbaka, lokaliseringsförmågan är inte den bästa alla gånger.

Här är iallfall veckans träningsschema!
Måndag: pass 1 Gym
pass 2 Löpning
Tisdag: Gym
Onsdag:Simning (ev. löpning)
Torsdag: Gym (ingen KB, sportlov och därmed inställt)
Fredag: löpning
Lördag: ?
Söndag: Gym & löpning


..och som vanligt så blir det förmodligen inte som jag tänkt, men de tär bättre att tänka än att itne tänka alls även om man får ändra efter hand. Eller hur!?

24 februari 2011

Triceps
4 övningar

Ben
2 övningar

Mage

1 övning23 februari 2011

Löprunda på  ca 3 km som uppvärmning. Därefter cyklde jag till gymmet och körde bröst och mage. Ökade i bänkpressen igen. Hulken får akta sig!

Knapra piller eller inte?

Med risk för skörbjugg så blev det pannkakor idag igen.
Jag får lätt dille på saker och då äter jag BARA det tills jag tröttnar och hoppar på nästa grej.

Var hos kbt-terapeuten igår, går dit för att få hjälp att klara vardagen/livet med adhd/add. Hon tyckte jag skulle medicinera. jag har alltid varit emot medicinering, iallafall som första åtgärd. Men hon har rätt. Jag har provat det mesta nu under två år, minnesträning, rutiner, tänka på annat sätt, regelbundenhet, bbt osv. INget hjälper och det blir inte bättre. Som hon uttryckte det; om du hade halfluss så skule du ju inte inte ta medicin och tro att det skulle försvinna av sig själv. Kanske en dålig jämförelse, men det stämmer. Nu är ju inte adhd en sjukdom och den "går inte över", oavsett vad homeopater och andra new-agare påstår. Alla som lever med neuropsykiatriska diagnoser kan skriva under på det. Och ibland så hjälper inte träning, terapi, kbt, post-its, listor osv alls. Minnesträning tex tränar upp närminnet som är koplat till koncentration, men nu är inte koncentrationen mitt största problem och närminnet funkar hyfsat normalt det med. Så det gjorde ingen skillnad för mig. Tyvärr.
Jag har iallafall börjat fråga mig själv två saker.

1. Varför är jag så emot medicinering egentligen? Har det bara blivit en fix idé att jag ska vara anti? Är det för att folk omkring mig är så anti? Eller är det helt enkelt för att jag inte tycker att man ska stoppa en massa skit i kroppen?
2. Ska jag ta terapeutens råd och börja med piller? Självklart i kombination med kbt.


Jag vet varken ut eller inte. men en sak är säker, som det är nu så klarar jag itne av vardagen/livet. Det tar för mycket energi, för mycket ork. Jag orkar itne helt enkelt. Jag hade inte ens förstått hur jobbigt jag har det och hur dåligt jag faktiskt mår förrän vi bröjade prata om det. När man lever länge i något så blir det till slut ett normaliserat tillstånd där man inte uppfattar tillståndet som så allvarligt som det är.
Jag vill vara fri, klara mig själv, klara av vanliga saker utan att känna mig överväldigad. Jag vill klara av att strukturera och organisera.

Om det finns någon som läser som har erfarenheter av adhd, add, AS mm så hör gärna av er.

Det här blev bra mycket mer personligt än det brukar vara och förmodligen frutkansvärt ointressant för de flesta. Men skönt att få ut det man känner i ord iallfall.

21 februari 2011

Rygg och mage.

Marklyft (greppet katastrofalt dåligt idag, konstigt)
Rodd
Latsdrag
Nån hantelövning, inte en susning vad den heter, ska kolla.

Planka på boll
Planka med fötterna på boll
Planka dra in bollen med fötterna under magen
Sidoplankor med höflyft


Det borde ju kännas nånstans.

20 februari 2011

Ben och axlar på gymmet.

Squats
Good mornings
Bugarian leg split squat

Axelpress - hantel
Snatch m. hantel
Drag till hakan
Hantellyft åt sidan, raka armar


Körde axlar mellan benen... höll jag på att skriva men så ser jag ju hur jävla fel det låter. jag emnar ju självklart att jag körde axelövningarna mellan benövningarna.


Kände mig lite yr och illamående, klen och vek. Så jag gick hem. Jaja. solsidan var ju bra iallafall!

19 februari 2011

8,5 km löpning.

Känner av knät, ont i fötterna, tårna. Skitskor, verkligen! Fy fan. Vilket bottennapp!


Dagens snask.

Efter en nästintill sömnlös natt pga öroninflammation (inte jag, bebisen) så är det rätt skönt med en vilodag. ögonen har gått i kors och man märker verkligen hur mycket hjärnan behöver sömn för att fungera.

Jag har nog inte skrivit det, men jag har kört nästintill sockerfritt sedan 1a januari. Började med en månad. Sedan festade jag till det med socker under några dagar tills jag bestämde mig för att köra igen. Var inte vidare svårt och vill  gärna tro att jag mådde lite bättre utan snask. Nu kör jag inte superstrikt, utan jag har bara valt bort det onödiga uppenbara sockret, dvs godis, glass, kakor och sånt. och som sagt, det har verkligen itne varit en uppoffring eller vidare jobbigt.
Det som har varit jobbigt det är alla runt om! herregud! Somliga har faktiskt uttryckt en oro för huruvida mitt liv är värt att leva om jag itne får äta kakor och tårta på kalas, andra tror att jag har jättetråkigt och så finns det de som bara tror att man bantar. Ehm?

Ja mitt liv är totalt värdelöst, ge mig en kaka så att jag får en mening med att existera. Tack. Och visst är det för jävla roligt att äta godis, när jag äter snask så skrattar jag så jag kissar på mig, så roligt är det. ps. jag bantar.

17 februari 2011

Torsdagar stavas KETTLEBELL!


Jag som tänkte köra 300 på söndag. Tji fick jag. Vi körde 300 på passet idag istället! Får ta det nästa vecka istället.

King kong i min dröm

Jag drömde om King Kong, självklart var besten ute efter mig och jag försökte gömma mig. Ehm... ingen drömtydare men den var ju hyfsat lätt att förstå sig på.

Så, efter att ha fått en spark i baken av mr King Kong så ska jag ta tag i saker och ting, bli lite effektiv, vakna ur vinterdvalan och göra nåt åt saker och ting!
16 februari 2011

Sprang ca 5,5 km.


Längtar efter nya skor. Framför allt mina tår längtar, gör så in i helvetes ont! Jäkla skit Nikes! Tacka vet jag Asics!

15 februari 2011

Bröst och mage. Ägnade en halvtimme knappt åt vardera. Har plötsligt blivit starkare i bänkpressen och kunde till och med öka! Trevligt!

Annars känns kroppen trött idag. Det ultimata vore väl att vila antar jag, eller ågna sig åt nåon slags lågintesiv träning mellan styrkepassen. Men ajg tar de tider jag får och tränar det jag känner för. Imorgon blir det nog simning eller löpning.

300

Den här veckan täntke jag testa på att köra "300", det är när du kör 300 repetioner på raken. Självklart olika övningar och håller man på att dö så får man så klart pusta lite emellan. Hela kroppen ska med.
Ska skriva ihop ett bra upplägg. Tar gärna emot tips! Har gjort 300 en gång tidigare på kettlebellen och det jag kämpade mest med var inte helt oväntat, 50 burpees på raken.

Jag gillar den här typen av träning, intensivt, tufft, fartfyllt och sjukt jobbigt.

Ex på övningar:
pushups
burpees
squats
marklyft
dips
lounges
ryska twists
snatch (med hantel - mitt gym äger inga kettlebells)


Helst skulle jag se att någon ville vara med och köra detta med mig, då det är svårt att pressa sig själv så hårt och intensivt, det är som intervaller, med rätt sällskap så klarar man alltid de där extra som man inte trodde att man skulle. Tyvärr så är mina tränignspartners för fokuserade vid ren styrketräning och bygga volym och vill itne lyssna på mig när jag tjatar om funktion och kondition. Det slutar väl med att jag kör själv trots allt. :)
14 februari 2011 ♥

Pass 1: Gym - rygg och en jäkla massa sidoplankor.


Pass 2 kommer senare - löpning...

Pass  2: Sprang7,5 km. -10 grader, jätteskönt, perfekt, vindstilla, knarrsnö. Till och med hunden var med på noterna! Tummen upp, eller som vovven skull säga; tassen upp!

12 februari 2011

Simmade 40 längder plus några. fasen vad svårt det ska vara att hålla räkningen. Jobbigt idag, sov så lite inatt. Barn som var lite sjukt, fick duscja barnet, torka en spya och sånt göttmos och så trösta ås klart hela natten! Som tur var så var det inte kräksjukan, kanske bara nåt hon ätit så ingen karantän här hemma tur det. men sömnbrist sätter iallafall sina tydliga spår på den fysiska orken (och mentala för den delen).

2 simpass på en vecka, inte illa pinkat det!

11 februari 2011

Blandpass på gymmet. Inga cirklar, inte vidare högintensivt, även om pulsen ändå var hyfsat hög och svetten rann. Kettlebellen från igår har satt sina spår.

Bulgarian leg split squat - axelpress
Benböj - magövning (rullar in bollen under magen med benen(bättre namn på den tack!))
Hantellyft åt sidan - planka på boll
Marklyft
Dips


Det bästa och tyngsta passet var nog ändå cykelturen hem! Stenhårda vindar och snöstorm gjorde den djävulsk!

10 februari 2011

Kettlebells. Grymt pass. Vilken skillnad i kroppen när man inte kört styrka på ett tag! Inga trötta muskler, bara köra hårt, mycket ork. Höll mig till samma vikt på kulan genom hea passet, först på de sista 45 svingarna så kände jag att jag var tvungen att gå ner en vikt.

Skulle vilja ha en egen kula, men frågan är bara vart skulle jag stå med den liksom? Plus att de är sjukt dyra när man kommer i de tyngre.

9 februari 2011

Simmade 40 längder = 1000 meter


Ångestfylld rastlös igen och jag har löst gåtan! Jag har inte varit på gymmet så mycket på sistone! Inte fått ta i ordentligt, gjort mig av med överskottsenergi och aggressioner. Så nu får omgivningen lida för det. Ha!

Fettmätning nr 2

Hoppade upp på vågen ytterligare en gång. Befarade ett plus. som tur var så blev det itne det. minus 1 kg och minus nästan 2 fett%. Helt okej för att inte ha försökt gå ner i vikt. Dock är jag fortfarande skeptisk till de där vågarna.

Då min kompis som är så snäll och låter mig använda vågen inte har riktigt koll på hur man avläser "kvittot" så är jag tacksam om någon här kanske vet vad följande betyder?
Impedance
FFM
TBW


Vore jättekul att få lite klarhet i vad jag består av!

Grådiset tar ut sin rätt

Grådiset och mörkret har vunnit! Jag är knäckt, däckad, sönder. Konstant trött, hängig, orkeslös, lealös, viljelös.. allt löst man kan vara det är jag just nu. Det känns som den kletigaste gröt har bytts ut mot hjärnan som brukade befinna sig innanför pannbenet. Soffan ser lockande ut. Sängen lockar mer än både Brad Pitt och Johnny Depp tillsammans. jag behövr sol. NU! Semester, sol, värme. Eller nej, skit i semestern, jag kan jobba, jobbar gärna, men bara det är i solen och värmen. Hur löser vi det?

Nu skiner solen utanför. Retas med mig. "haha jag skiner men inte fan värmer jag och itne fan gör jag livet lättare för dig heller!" Dumma sol.
Nu: kaffe & promenad i solen med glad hund
Sen: akupunktur
senare: träna
ännu senare: jobba
senast: sova

7 februari 2011

Pass 1: snabbis på gymmet. Cirkel x 4 - axelpressar - pushups - dips - utfall med vikt - burpees
Kände mig sjukt seg, det var mjölksyra från sekund ett, riktigt ur form och jobbigt. Mage på det, i expressfart! blv mest planka på boll. Brände på bra. Sen dusch, sen möte. In och ut på under en timme. Inte illa pinkat!

Pass 2: löpning. Mötte upp kompis i segbacken, den är låååång och seeeeg... jag sprang upp 1 och en halv gång innan vi bestämde oss för att bara springa istället. Det var så kul att få sällskap för en gångs skull! 9 km blev det. nu har jag ont i knät. :( Dumt.

Tänker inte ens nämna vad hunden tyckte om det hela.

Vägvisare?

Idag skulle jag behöva någon som visade riktning (gärna mot sängen). Vet inte vart jag ska börja, vad jag ska göra... Nackdelen med att vara sin egen chef, ingen tvingar mig att jobba. Hjärnan är fylld av gröt och kroppen vill sova minst 10 timmar till. Ge mig en spark i baken någon!6 februari 2011

9 km löpning. KÄndes bra, gick hyfsat fort, bra tempo, takt.. allt bra.. Hann till och med stanna till och köpa med mig en burk glass på vägen hem! :D.

Hunden fortfarande som ett ankare runt min midja. Dagens försök till muta med godis för motivationens skull verkade inte hjälpa nämnvärt. Hundfan.

4 februari 2011

Körde cirklar, två varv på varje cirkel, ingen vila. 5 cirklar, mixat hela kroppen. La till lite bänkpress också.

Sprang med hunden (fortfarande ytterst motvillig) i 30 minuter. Jag = korkad som av någon outgrundlig anledning inte tog på broddar när det är snorhalt ute.

3 februari 2011

Kettlebells. Min kärlek växer sig bara starkare.
Känner mig off. Arg, sur, trött, rastlös, ledsen, orolig... Känner mig fast. Hoppas det bara är tillfälligt. :(

2 februari 2011

jaha då fick man träna under tipdspress igen. Trist. Mannen skulle iväg på nåt. Jag försökte skynda mig att byta om för att hnna vara ute ialllafall i en 50 minuter, skulle ut och springa med hunden, men det blev inte riktigt så då maken tyckte jag skulle hjälpa till med det och med det och med  det och med det.. ahhh suck! Bara låt mig få dra iväg och springa GOD DAMN IT!!! Jaja, 30 minuter blev det.
Och halt var det. Drattade på ändan en gång. SCHNYGGGT! Hyfsat bra tempo trots islagret som låg helt osynligt och förädiskt på vägarna. Men hunden, va fan???? Har henne bunden runt midjan och hon mesar efter så man blir galen! Känns som att jag släpar runt en stor rottweiler också när jag springer. Drygt.

...hör ni frustrationen?

1 februari 2011

Chins. teknikpass.
La till lite mage; sidoplanka och russian twists.

Chinslektion 1

Idag har jag fått en lektion i chins! Sjukt bra och välbehövligt!
Jag klarar ju chins med supinerat grepp själv, inga problem, men inte med pronerat grepp.
Det har känts som att det är tekniken har satt stopp. Idag har bitarna fallit på plats. Lite träning på chins några gånger till så sitter de snart, det kan jag garantera.
Han, vi kan kalla honom Master, visade teknik, hur jag skulle tänka för att få till det och korrigerade och hjälpte sedan till i utförandet.
Nu har jag sjukt ont i valkarna i händerna och underarmarna dunkade och kändes ungefär lika bamsiga som KarlAlfreds armar!
Tur man har duktiga och snälla vänner som gärna hjälper en när man behöver det!


Pronerat grepp

31 januari 2011

Idag var en sådan dag då man kom in på gymmet och undrade lite; "va fan gör jag här?" Ganska opepp. En överkropp som skrek av gammal sur mjölksyra och en knopp som var redo för sängen. Det blev ingen cirkel, kände att jag itne orkade. Körde ben istället. Dock med lägre vikter och fler reps så det blev lite mjölksyra där med.
Fortsatte med marklyft och latsdrag. Avslutade med att testa nya hightech löpbandet. Det finns en inbyggd fläkt! Shitpommesfrites! Knappt en kvart, sen stängde gymmet och jag blev utkastad. hej hå.

Ben - benböj - bulgarian leg split squat - good mornings
marklyft - latsdrag
Löpband 15min.


RSS 2.0