30 oktober 2010

Gym: ben och rumpa. Tänkte mycket på tekniken i benböj så körde rätt så lätt. Det är skönare att ha sällskap som kan passa lite, igår var det ensamt. Gick bra ändå.

Ufall m. hantlar
Benböj skivstång
Good mornings skivstång
Enbens marklyft raka m. hantlar
Benpress

29 oktober 2010

Löpning 55 min.
Kändes förvånansvärt bra och lätt! bra flyt, bra flås, bra schwung i stegen. härligt. hade lätt kunna fortsätta ett tag till, men knät kändes som att det behövde en smörjning eller nåt. japp, jag börjar bli gammal. Får smörja lederna mellan varven! Dags o dra i sig lit extra fet fisk och olivolja tror jag minsann.

Längtar till nästa löprunda!
:)

28 oktober 2010

Det blev AXLAR & MAGE

Det var nog ett av de effektivaste passen jag har haft på länge! Skönt. KÄnde mig visserligen svag, mjölksyran kom fort, orkade inte riktigt med vikterna till en början, men sen gick det bättre. Mellan varje axelövning körde jag en magövning, det kändes, det var skönt, det var effektivt. hittade min nya favoritövning (för tillfället) PLanka på sidan med höftlyft. aj aj aj! Det riktigt brände i hela sidan av magen och midjan. Rekommenderas starkt!

Sluggish

Tänkte dra till gymmet innan lunch idag, fördelen med att vara egenföretagare, man kan lägga upp arbetstider lite som man vill. PLus att jag har  sent möte idag så jag tar igen det jag förlorar då. Känner mig seg och slö idag. Gillar det engelska ordet; sluggish. Det låter mer som man känner sig liksom.  Känner mig jäkligt sluggish idag.

Promenad med hunden och gym. Bye bye for now.

God natt och träningsupplägg

Äntligen klar. Om lillan är frisk imorgon så blir det tärna av. Vet inte om jag ska köra axlar eller ben. Mmm svååårt! Får sigla slant.

Tanke
Torsdag: Axlar
Fredag: Ben


Eller tvärtom. Nyttigt vetande. och fullständigt oklart. :)

Sjukt barn, stressad mamma

Barnet är sjukt igen. öroninflammationen verkar ha flammat upp igen. Sjukt barn betyder att jag inte kunat jobba idag, perfekt timing; NOT! Har mycket att göra och många deadlines just nu, vilket resulterar i att jag sitter uppe i denna timme och jobbar.

Hoppas bebis mår bättre imorgon så hon kan gå till dagis. Mamma vill jobba och har möte imorgon.
Två dagar utan träning och jag känner mig plufsig, oformlig och rastlös. Imorgon kanske? Fingers crossed.

idag

Ingen träning idag, tänkte springa, emn precis när ajg öppnar ytterdörren så dör batteriet i mp3n och jag KAN bara inte springa ensam utan musik. nördigt, töntigt jag vet. Så det blev en jäkligt rask promenad istället. Får skylla på att jg känd mig lite förkyld i morse ändå så det var väl lika bra.

Imorgon blir det inget heller. Bortbjudna på kvällen och snt drar alltid ut på tiden. kanske lite löpning, men lovar inget så har jag inget sagt. Okej?

Intressant.

25 oktober 2010

Gym bröst + biceps, 3x tunga plankorDå och nu

Otroligt vad mycket stryk kroppen, huden och magen tål!

Jobb, träning, väntan & lite stress

Ett till jobb ramlade in idag. Alltid bra och roligt.
Ryggen känns lagom öm och mör sen igår, ingen direkt träningsvärk, mer en känsla av att den har varit "använd". Skönt!
Ikväll blir det bröst. Kanske triceps eller mage?
Hunden ska ha sitt också, några promenader och eventuellt en löprunda senare?
Väntar med spänning och lite ångest över resultatet om man kommer in på skolan eller inte. En månad kvar.
Stress över känslan att ine räcka till, stress över att inte hinna med. Stress över att vilja så mycket så fort just nu men att ara tvungena tt invänta dess rätta tid.

Blah. Roligare än så här blev det inte just nu.

24 oktober 2010

Gymmet: Rygg, expresspass. Ökade i rodd, latsdrag stbilt, marklyft; börjar känna mig säkrare tekniskt men greppet är för svagt, stången liksom glider ur händerna. Hyperextensions stabila och chinsen var svaga idag, kanske pga att jag tog dem sist. Förmodligen. :)

Högskoleprovet blev en besvikelse, kändes pissdåligt, men i slutändan s gick det ävl inte jättedåligt, men jag höjde mig inte, ligger kvar på samma sketna poäng. Det är bara att hålla tummarna och hoppas hoppas HOPPAS så in i bängen på att jag kommer in på de poäng jag har!

22 oktober 2010

Trapplöpning. 7-6-5. Idag var det tuuungt! Föregående dagars benpass och kettlebells kändes mås jag säga, denna träningsvärk är inte av denna värld. Men det var flåset som var jobbigast idag. KÄnner lite av sviterna av förkylningen.

Kul sak hände där vi trapporna. MIn löparkompis ska nämligen åka bort i några månader på resa så jag var lite sorgsen över det, plus att jag inte har nån annan som är intresserad av att plågas i trapporna. När vi står mellan intervallerna så kommer det plötsligt en tjej och börjar springa upp och ner för trapporna. Vi börjar samtala lite och jag frågar om hon kanske vill springa med mig. Hon är nyinflyttad och verkade vilja det! Yes, jag har en ny löparkompis! Ska boka in tid till nästa vecka. :)

Nu laddar jag inför högskoleprovet, försöker trycka in så mycket information som möjligt. Wish me luck!

Sojamjöl

jag vill slå ett lsag för SOJAMJÖL! Finns i alla matbutiker. Högt proteininnehhåll och perfekt att ha i pannnkakor, bröd mm. Soja är nyttigt och bra! Spring och köp och prova!

21 oktober 2010

Kettlebells. Oj vad jag ångrade både ben och axelpass. Nej då, det gick bra, klart det brände, klart det sved, men det ska det ju göra. Vill man mys kan man stanna hemma i soffan och se på biggest loser! Gick upp till 14 kg kulan, inga prblem, vissa övningar får man gå ner til 12, andra skulle jag lätt kunna öka, men jag kan ju inte ha en hel arsenal av kulor framför mig eller hur? Nästa gång ska jag nog inte safea med att ha en 12a bredvid, 14 får bli min safe!

Dagens planer

Planerna för idag är som följer; plugga matematik och ordkunskap inför det fruktade högskoleprovet, kettlebells och äta egengjord glass!
Låter rätt okej! :)

20 oktober 2010

2010 2010. Trevligt datum!

Gym idag, BEN & RUMPA o mage (plankor)! Äntligen! har längtat. Fast jag börjar mer o mer ångra mig, det är ju kettlebells imorgon, mina stackars ben kommer döööö. haha. Fast värt det. Sprang två kilometer med hunden också, hann inte mer, hade bara 12 minuter på mig, dagishämtning. Första kilometern var mer stapplande än springande stil dock. Sen mjukades musklerna upp och det gick bättre.

Utfall m. hantlar
Benböj med skivstång
Good mornings med skivstång
Raka enbensmarklyft

+ 3 olika varianter av plankan

Nu mer plugg!

Laddar

Idag, imorgon och fredag får gå åt till att ladda och träna inför högskoleprovet.
Hur kommer det sig att man alltid säger "nästa gång ska jag börja plugga lååångt innan" och sen att man ändå sitter där med mindre än en vecka kvar och får lite smått panik över att man inte började tidigare. Så nu blir det till att traggla matte (repetition säger de, men jag har ärligt talat aldrig hört talas om hälften av uttrycken och sakerna de tycker man ska kunna), läsa in sig på tabeller, diagram, öva upp ordförrådet på en massa helt onödigt vetande. gaahh.. lika bra att köra.

Fy fan för högskoleprovet!

19 oktober 2010

Äntligen på gång igen. Hade tänkt benpass men grabbarna skulle köra axlar och triceps och de är roligare med sällskap så jag hängde på. Ben imorgon. Kanske dumt att köra både axlar och ben dagarna innan kettlebells! Men det får vara värt det, pain is the shit!

Gym: axlar o triceps

ps. snart sätter jag dipsen, gjorde några utan assist, men kom bara ner halvvägs, Det handlar så mycket om teknik, när jag får till den så sitter det liksom. Nästa gång faller nog alla bitarna på plats. Tjo!

Öroninflammation och hosta

Jaha.. nehej.. jag är fortfarande frisk, jag osm var så jäkla säker på att "imorgon är jag frisk". Hmm Inte ritkigt, men på bättringsvägen. Imorgon är jag frisk, det ÄR jag säker på. 100%. Någon som inte mår bra är lillen, hon hostar, snörvlar och vill inte sova så jag tog med henne till doktorn idag och fick konstaterat att hon har öroninflammation. fick pencillin utsrivet. Är det någon som vet exakt hur svårt och plågsamt det är att tvinga i en ettåring pencillin 3 ggr om dagen? Jag vet det nu. Gråter nästan själv varje gång. :(


Vill träna.

Sjuk

febrig snuvig snorig tung i huvudet. Usch på det.

Trött på omogna, negativa människor som omger mig. Eller inte omger mig. Beror på hur man ser det.


Formcheck - mage - juni - oktober 2010

Okej. HIttade lite bilder i mobilen, kommer ihåg ångesten när jag tog den första, det är profilbilden från juni, tidig juni. "Jag kommer aldrig visa mig på stranden" var min första tanke när jag såg bilden. den andra var "faaan släng de där fula jävla bikinitrosorna"! haha...
man ser skillnad, det är kul och det ska jag säga er, det är tack vare alla dessa PLANKOR av olika slag, statiska magövningar som tajtar till hela inre magpaketet och håller ihop hela alltet. mycket viktigt. Glöm inte plankorna gott folk! Tråkigt men nädvändigt. Särskilt ni som varit gravida, magmusklerna töjs ju ut och förslappas och behöver tajtas till efter graviditet.

hur som, kul att se att det gårr framåt, nu är de tbara att få bort den lilla bullen med fläsk/skinn? som sitter mitt på magen och även lite lovehandles! Men ingen stress.


Chins och träningsvärk

Oj oj oj vilken träningsvärk!
Det blev ju ingen kettlebell igår då mannen är bortrest och ingen barnvakt fanns att tillgå, likaså idag. Å andra sidan så är näsan lite snörvlig och snorig idag så det är väl lika bra det.
Men åter till träningsvärken. Kom verkligen åt hela axlarna igår, hur skönt som helst. Har även en grym träningsvärk i en del av ryggen, lite åt det övre hållet och in mot mitten av ryggen. Tror det kan bero på alla chins jag gjorde igår. Har ju gett mig den på att klara chins utan assist innan nyår.

Testade olika grepp igår. jag har ju bara kört med handflatorna mot mig och axelbrett grepp. Igår testade jag att köra handflatorna utåt från mig och se där, det gick lite lättare, provade med ett bredare grepp och också och jises, ännu lättare! och döma av träningsvärken i ryggen idag så skulle jag gissa på att det kanske tog lite mer och bättre? eller så är det bara alla dips av olika slag jag utförde hmm..

Vilket grepp kör DU i chins och varför? Vad är skillnaden? vad är "det rätta"?

Stora frågor som rör sig i mitt huvud på gymmet... ;)

14 oktober 2010

Gym - axlar och triceps

Seg dag, deprimerande. Jobbigt, tungt. Vad gör man de dagar man allra helst vill lägga sig ner och bara ruttna bort?

När det suger

När livet är körigt så är rutiner extra viktiga, åtminstone för mig. Jag klarar mig igenom kriser genom att låta livet fortgå och hålla mig benhårt till rutiner. Annars gräver jag lätt ne mig och blir deprimerad, jag har ett svart mörker inom mig som väntar på att få äta upp mig, jämt. :)

så i kaoset som jag nu befinner mig i så ser scehmat fr träning ut som följer:

Onsdag: Lång promenad med hunden
Torsdag: Gym, triceps/biceps och axlar
fredag: kettlebells
Lördag: gym- ben, rumpa, mage - löpning
Söndag: ev gym bröst


Ingen träning idag, deadline imorgon, därav denna sena timmes uppdatering. ja där sket sig sömnen. Sitter nu och väntar på att det sista programmet ska jobba klart, sen är det ssnart dags för sängen. Kommer vara döööd imorgon!

Försöker tänka rutin rutin rutin, men ilksan bubblar i mig, besvikelsen biter sig fast hårdare och hårdare och sorgen river i mig. Jag  har blivit så sviken av denna människa tidigare, sviken,  illa behandlad. Men nu har det verkligen gått för långt. jag vet att hon kommer försöka vända allt mot mg igen, så som hon alltid gör. Men jag ska vara stark, hellre ett liv utan henne än med hennes manipulativa och mobbande sätt. nej d´fy fan. :(

11 oktober 2010

Trapporna fick sig en omgång igen! Vi körde intervaller om 7-6-5. Jävligt tungt och jobbigt. Mjölksyran låg som en konstant smärta i låren. Ahh.. men vi klarade det, det gick, lungorna höll på att spränga ut bröstet, men vi överlevde. Älskar känslan man får ca 20 sekunder efter avklarad intervall, den är så underbart skön och fantastisk. Det är så man förstår varför man pressar sig och utsätter sig för all denna smärtan, det är då man förstår att det är värt det! Wunderbar!

Rullbandstest avklarat!

det obligatoriska rullbandstestet är avklarat! Skönt, mer tråkigt än jobbigt, men jobbigt som fan. Svetten lackar under munderingen. Glad att de tär över, förhoppningsvis slipper jag göra om det i vår. Håll tummarna!

10 oktober 2010

Gym: rygg, lite tunga plankor.

det går framåt, jag blir starkare. Däremot är mitt grepp sjukt svagt, orkar inte hålla stången i marklyft, den glider liksom ur handen. Sugigt. Blir nog bättre med tiden. Nu jättetrött. Godnatt.

9 oktober 2010

Gym och ben/rumppass. Kädes inte så fasligt igår, idag känns det desto mer, men inte så där obeskrivligt handikappande som efter de första benpassen. Lagom sug i musklerna bara.

Idag jobb. utanför kontoret, skööönt att komma ifrån ibland då och då. Får se om jag får nån gymtid ikväll?

Fredagsöl

Vad länge sen det var jag drack öl. Och särskilt då öl på krogen! Trevligt, får göras om snart.
Ingen träning igår, det hanns inte. jag börjar nu bli jäkligt trött på en viss person (mannen!) som aldrig kan vara i tid. En sak om man är sen om mans äger att man blir sen, eller att vara sen en eller två gånger är okej, men det här med att konstant vara sen, jämt, varje gång, det är bara jäkligt jobbigt. Jag får de väldigt svårt att planera in nåt när han håller på som han gör. Det värsta är att han itne verkar fatta att han alltid är sen. säger han fem så är han inte hemma förrän vid halv sju osv. Jobbigt surt och jag blir stressad och arg.  Ah var nog bara det idag.

7 oktober 2010

Kettlebells á la cirkelträning. Grymt, tungt ibland och svettigt.

Oftast så har man en eller två vikter, ofta två olika för vissa övingar klarar man kanske inte den tyngre, jag har nu 3 stycken klot framför mig under passen. haha, får väl snart plocka fram hela arsenalen med klot. Nej då, jag höjde i sista och det var inte så farligt som man skulle kunna tro. Ni som inte provat på, do it!


och så var vi tre...

Igår på gymmet så tog kompanjon med sig ytterligare en kompanjon som skall träna med oss! Kul! jag som alltid har gjort allt själv, aldrig haft vänner som har varit intresserade av de sporter jag varit intresserad av och nu helt plötsligt så har jag mitt eget lilla crew skulle man kunna säga. hehe. nu är vi de coola som hänger vid stången och hejjar på varann. Nej men det är kul faktiskt, lite mer pepp, lite mer kul. klart jag kommer träna själv också iband. Gillar att träna själv, men det har sina fördelar att vara fler.

Kanske har vi en till på G till trappträningarna också! Vi får se på måndag.

Idag blev det vila, ont i halsen, käner mig annars frisk, men tänkte det var dumt att chansa och med tanke på hur vädret ser ut så är det ganska skönt att slippa dra iväg på en löparrunda.

Har fixar maten bra idag istället. proteinpannkakor och varm quinoa o (soja)korvssallad.

Hoppas på frisk hals tills imorgon, kettlebels står på schemat! :D

5 oktober 2010

Gym: Bröst, biceps och mage

Nu börjar bänkpressen släppa tror jag. tekniken börjar sitta och jag känner mig säkrare, mer stabil och starkare. Snart är det nog dags att börja lassa på lite vikter. Men sakta och säkert... Eftersom jag aldrig bänkpressat i hela mitt liv förut så finns det inget muskelminne för den typen av övningar så det blir till att lära kroppen och hjärnan hur det funkar. men det går framåt och det är bra!

På tal om sömn. Jag har inte lyckats somna vid tio än, men jag har ofta legat i sängen vid tio, sen att jag läser en bok närmare en timme.. äsch. babysteps! Iallafall, jag som brukade somna runt tol ett nån gång sover nu runt halv elva elva och vilken skillnad! Styrkan och orken är tillbaka, jag känner mig piggare, mår bättre, är gladare. Underbart!
SÖMN IS THE SHIT! testa: SOOOOOOV!

Dåsig

Jag känner mig helt dimmig och dåsig när jag jobbar. Att sitta framför en dataskärm tar verkligen musten ur en. Eller i kombination med sockerabstinens? Någon som har nåt bra tips på hur man år upp orken? Förutom kaffe, mellanmål, vatten, frisk luft.

Vad gör man åt en hjärna som känns som en jäst deg och tung som ett cementblock? Ignorerar och fortsätter jobba.

Det blir gym idag. Vad vet jag inte, är sugen på ben. Får se vad kompanjob säger. Undrar varför killar tycker det är så oviktigt att träna ben? Är inte symmetri det man eftersträvar?

4 oktober 2010

Dagens morgonpass: Gym - rygg
Kvällspasset: Intervaller upp o nerför helvetestrapporna!

slutsats: Jag överlevde båda och är varken sjukare eller friskare. Sömnen får avgöra.


Funderar på att ta nya formbilder, var ju ca 2 månader sedan sist? (trooor jag?) Men känns inte så kul, har inte hänt nåt nämnvärt med kroppen direkt. Inte vad jag tror iallafall. Å andra sidan, en bild säger mer än tusen ord.

Helgen

Ingen träning under helgen. Haft fullt upp. Hjälpt till med flytt, jobbat osv. Har även haft lite känningar i hals och känt av förkylning, en förkylning som aldrig verkar slå till? Idag tröttnade jag på att vänta och drog till gymmet en snabbis efter dagislämnandet, bära eller brista. Antingen blir jag frisk eller så blir jag råsjuk. Hoppas på det första. Körde ett rygg pass på ca 40 min. Är lite seg och trött, men det gick rätt bra ändå.
Blir jag inte sjuk till kvällen så blir det trapplöpning också.

Fingers crossed!

Blir så ledsen...

...på vissa människor i min närhet. jag orkar inte med skit just nu. Trött på att ta skit, trött på att alltid bli syndabock. Orkar inte orkar inte. Ibland skulle det vara skönt att bara göra slut med vissa.

30 september

dagens träning: Kettlebells. Glad är jag att jag itne gick hårt åt benen i onsdags, då kettlebellspasset visade sig vara en riktig killer åt benen.

Känner mig så trött, helt slut, urlakad. Lyckades lägga mig runt 23 igår, wow vilket framsteg! ikväll satsar jag på 22! (en fredag?? My god, jag börjar bli gammal! ;))

RSS 2.0