Less på 2010.

Fortfarnade less på allt. Ena dagen så är saker och ting bra, nästa så går det åt helvete. Cést la vie! 2010 har faktiskt itne varit det bästa året, mycket skit har hänt, råkat ut för en massa jobbiga saker. Samtidigt mitt i kaoset så har jag ändå varit rätt så lycklig, inte på alla håll och kanter, men i kärnan. Jag antar att jag ser mitt glas om halvfullt. Oftast.

Jag hoppas verkligen att 2011 blir bättre. Att allt reder ut sig till slut. Jag hoppas verkligen det. Jag är inte någon strong believer i feng shui, men jag tror faktiskt att det kan vara läge att rensa i röran. Jag har rensat  mycket i röran det senaste året, men inte i den verkliga röran.

Hoppas alla får en underbart trevlig nyårsafton!

Gott nytt år!

Nära skjuter ingen hare...

Så sant dom det är sagt. Usch vad jag är trött på allt nu. trött på att vara nära, trött på att inte skjuta nån jäkla hare. Trött, trött, trött.

Bit ihop. Gå till jobbet. Kom nära, men inte nära nog. Tydligen. Fuck.

29 december 2010

Gym: Axlar och triceps. Tränade på chins också. Kanske inte så smart att göra det sist på passet när axlarna var helt söndermosade?

Fattar ni vad nära chinsen är? Petar bara ifrån med tån i golvet så kommer jag upp. Så lite liksom! Arrrghhh....

körde sammanlagt en kvart på löpbandet, snabb gång, 6,5km/h med lutning mellan 8-15 grader.

Sen gick jag hem (jag hatar verkligen att GÅ! såå tråkigt och slöseri med tid!) och tog med hunden ut på en löprunda. Blev bara 4,5 km. Känner mig seg i benen, trött i överkroppen och hungrig.

28 december 2010

6 km löpning.

Jag är så trött på att springa i nsö, trött på att mina skor inte sitter helt bra, trött på is, trött på att klä på sig så mycket kläder, trött på att cykla omkull på isfläckar. Lite trött på vintern. Tänk va underbart skönt och enkelt det kommer att kännas sen när våren är här.

Snack of the day

Gillar man sushi tycker jag definitivt tt man ska prova detta!
Surimisticks, soja (japansk) och wasabi!
Volia! Doppa, ät, mums! Enkelt, snabbt och nyttigt!

Tidsbrist

vad tiden rinner iväg. Lillen är hemma från dagis nu i mellandagarna, dagisbarn ska väl också få ha lite jullov? detta innebär full rulle för min del. Full rulle innebär också väldigt lite tid till träning. Har precis jobbat några timmar och lillen sover sött. Man blir lite fast med barn, inte bara att dra iväg när som helst. Och barnvakter är svårt att få tag på, särskilt på kvällar.
Så idag är det en påtvingad vila för min del.

Funderar lite generellt över hälsa och träning. Det är mycket prat om nyårslöften hit och dit och klart man blir påverkad. Det känns ju lite spännande varje gång det blir et nytt år. Som om något magiskt plötsligt skulle hända och allt det man drömt om plötsligt skulle slå in just dettta kommande år 2011. Kanske är det därför det är så frestande att avlägga sina löften?
Jag ska inte lova nåt, jag ska bara gör mitt bästa 2011. Så, det får bli mitt löfte.

Vad har ni för nyårslöften?26 december 2010

Rygg på gymmet. Körde lite mage mellan varven också. Hade 40 minuter på mig. Man får ta det lilla man får när de tkommer till tid! :)

Tekniken börjar kännas stabil i marklyft, men jag vill absolut itne utmana ödet och börja dra supertungt innan jag är 110% säker i tekniken. Det är aldrig värt att dra på sig skador. Trots det så ökade jag faktiskt lite, det kändes ju som sagt stabilt!

25 december 2010

Snöoväder och jul till trots. Hunden vill ändå ut och det går fortare att springa än att gå... så är min filosofi och därför blir det löpning i snömodden och halkan. Tur man fick broddar i julklapp!

5km.

Fan vad trött jag jag är på att springa i snön. Man får ingen  fart, inget flyt, inget grepp, ingen takt. Allt bara slinter, slirar, sladdar och det är jooooobbigt... Våren och sommaren känns väldigt långt bort just nu.

Imorgon öppnar gymmet.

24 december 2010

Tog en sen löprunda, skönt att få röra på benen lite. Tungt med all snö och vind, det blev pulsa, stappla och springa om varannat. 3 km.

God jul på er!

23 december 2010

GYm - axlar - mage

Åh chinsen känns så nära så nära. Jag hade ju satt som mål i somras att innan nyår ska jag klara chins. Tiden är knapp. Kom igen nu då!

22 december 2010

Pass 1: Gym - ben - daaarrrig... :)
Pass 2: löpning 4km + 3x10 burpees

Mörkret kom till mig med

Mörkret nådde mig till slut. Jag känner mig trött, orkeslös, nere, uppgiven, sorgsen, arg..
Känner mest för att bara lägga mig ner, kräla in under täcket och bara gömma mig.. och gråta.
Tur man har två små liv att snsvara för, hund+barn, annars hade jag nog gjort just det, krälat iväg och självömkat.

Samtidigt som jag känner att träning förmodligen skulle hjälpa så orkar jag inte och bestämde mig för att ta två dagar ledigt från träningen. Sista kvällen med att tycka synd om mig själv, imorgon är det dags att rycka upp sig igen. Passar extra bra då från och med imrogon så blir dagarna längre och ljusare.

Tips på nyttigare julgodis?

Som rubriken lyder.. Har ni några tips på nyttigare julgodis? Gärna med choklad, knäck, kola influenser. Är itne mycket för mandelmassa och sånt skit. ;)

19 december 2010

Bröst på gymmet. Övade lite chins också. Vill att det bara ska lossna! Gaahh frustrerande! Det känns ju som att jag kan, men det går bara inte!
Gjorde även rullbandstestet. Fy katten. Vaderna brände.

17 december 2010

Simning. 40 längder á 25m vilket resulterade i 1000 meter. Det funkar.

ÄLSKAR känslan efter simning. Man blir aldrig lika trött och matt i hela kroppen av något annat!

16 december 2010

Kettlebells. Började med muskelömmande rygg, men så fort värmen infann sig i kroppen så blev allt mjukare och lättare och smärtan glömdes helt bort!


Aj aj aj... rygg!

Passet från igår känns idag! Hur ska jag klara kettlebellen nu då?
Lite panik/ångest/ilska/frustration över gårdagens resultat från fettmätningen så tog jag upp mobilen för att fota min rygg ( en konst i sig, hur gör ni alla? tog mig väääldigt lång tid att bara lyckas sikta rätt i spegeln!).Jag har ju inte sett min rygg sen formbilderna i augusti, och efter dagens resultat så förväntade jag mig lovehandles och fettöverhäng. Men med lite släpljus så ser ju ryggen hyfsat najs ut! Konstaterar att fettet måste sitta nån annanstans. :/ (läs: rumpa+lår som på en normal tjej?) 

fettmätning.

Hälsade på en kompis som jobbar på gym. Det var rätt lugnt så jag fick hoppa upp på fettmätarvågen.. huhhh! jag borde inte... Jag trodde jag skulle få veta hur mcyket muskler jag hade... men det får man kanske inte?
nåväl, lite mer fett än jag trodde/hoppades på. :/ Å andra sidan så har jag itne direkt jobbat för att gå ner i fettvikt. Men det passar ju bra nu då jag ändå tänkt öka cardion, mest för konditionens skull, men om fett rinner av så vore det ju trevligt. inte minst för att man vill se vad man har under! Sliter man för musklerna så kan de väl ändå få synas lite också? Sen var det ju en jäkla massa vatten också.15 december 2010

Det blev en tur till gymmet.
Rygg.
Känns som en evighet sedan jag var på gymmet sist! Men skönt att vara igång igen!
Marklyften börjar kännas stabilare. Myckt att tänka på teknikmässigt. Vill ju ha en kropp som håller tills jag dör! ;) Nej men de tär ju faktiskt jäkligt önödigt att dra på sig dumma skador pga felaktig teknik bara för att man vill öka på vikterna så mycket som möjligt.
Jag planerar att inom en framtid betala någon mycket kunnig för ett teknikpass. Kanske julklapp till mig själv?

Gym eller simma?

Kan inte bestämma mig, ska dra av ett pass innan dagishämtning, deadlinen är klar och jag behöver belöna mig själv för bra arbete! :D
Men ska jag köra gym eller simning?

14 december 2010

Det har varit lite si o så med träningen på sistone. Har varit mycket med jobb, barn, familj och sjukdom innan dess, men framförallt skitvädret! Med det menar jag underlaget! det är is is is öerallt, all sand i världen kan tydligen inte göra det halkfritt. Det går knappt att gå ordentliga promenader med hunden, än mindre springa. Imorgon ska jag investera i broddar. 

Idag blev det kettlebells iallafall.

Ny vecka, nya tag.

Åh vad skönt med måndag! På riktigt! den här veckan ska bli produktiv, effektiv och rolig! Efter en helg med besök så är man mer än redo att sätta tänderna i jobbet och vardagen igen. det är roligt med besök, men det rubbar liksom hela rutinen och är de tnåt jag lärt mig detta år så är det att jag faktiskt mår bra av rutiner (och blir jäkligt sur och grinig om nåt stör min rutin). Jag som alltid varit den vilda, the free spirit, den som ogillar planering och vill hålla en dörr eller två öppna!
Planering är väl kanske inte min starka sida heller, jag gillar att vänta till det sista för innan ajg gör planer, känner mig låst annars, så visst gillar jag fortfarande att ha en dörr öppen, men jag har skaffat mig rutiner runt om. Några fasta punkter under dagen. Frukost - lämna dagis - hundpromnead - jobb - lunch - jobb - hundpromnead - hämta dagis - middag - träna - hundpromenad. Där emellan gillar jag att ha det öppet och luftugt och lite uttrymme för plötsliga infall och oväntade inbjudningar.

Idag har jag iallafall en deadline. Så dags för kaffe och JOBB!

11 november 2010

Det var tänkt att vi skulle springa intervaller i en backe på 700 m (!!!) men det började oa under natten så blankis var täckt med vaten och saks och insåg att det vore med fara för våra liv, ben och rumpor att försöka springa på det underlaget. Vi tog en lång promenad hem istället. Jag sprang (stapplade? läs: bambi på hal is) visserligen dit, så fick ju flåsa  till det lite i en 2 km iallafall. bra försök var det iallafall.
Besök i helgen så ont om tid till träning.

10 november 2010

Simning. ca 750m. Avklarat.

9 november 2010

Idag friskförklarade jag mig själv!

Kettlebells.
FÖRSÖKTE ta det lite lugnt, men jag glömmer liksom bort att ta det lugnt när jag tränar! Sjukt kul och jobbigt pass. 50 burpees på raken tex, testa det någon? Kan gott säga att jag inte klarade det. Än. Fan burpees är nog bland det jobbigaste jag vet. Det sa vara riktiga burpees, inte mesburpees. Det ska vara med hopp och armhävning. Punkt. Idag blev det mycket mesburpees och till slut mesigaste mesburpeesarna nån nånsin skådat!

SJÄLVKLART kan man köpa denna coola t-shirt HÄR!

Julklappstips!

Jag behöver julklappstips! En massa till en massa! Tjejer, killar.. säg i tidig 30årsålder. Släng in alla tips ni kan komma på!

Säljes: halsont

ja det var ju för jävkligt vad detta halsonda sitter i! Känns som en evighet, men när man räknar dagarna så inser jag att det bara är 4 dagar och egentligen så är det ju inte så fasligt mycket.

Istället glädjer jag mig åt de små smakerna i livet, tex;

-Jag har fått hem nytt proteinpuver - cappuchino från nutritech - testade varm, den var god & krämig, en konstig lukt som jag tror jag kommer vänja mig vid. Skönt med omväxling från choklad och alla kalla drycker!
-Jag köpte även "mirakeludlar" som jag ska testa nån dag nu. De ser lite slemmiga ut.. :)
-Idag maskar jag från jobbet.. haha... jag skyller på att jag har ont i halsen! nej men ingen inspiration eller motivation just nu och är man sin egen chef så är det väl okej att nån gång då coh då få lata sig lite på arbetstid. Det är ju ändå jag själv som får ta igen det sen. :/

Jag hade faktiskt tänkt ta nya formbilder precis innan jag belv sjuk, kände mig liksom fast och trevlig i kroppen. Men nu känner jag mig bara seg, slapp och plufsig så det får nog vänta nån vecka tills jag är tillbaka på banan igen.
Är rätt så nyfiken på att se om min kropp har förändrats nåt, om de tsyns. Jag tror det, men jag ser det inte, inte i spegeln. Just därför är det så jäkla bra att ta kort ibland då och då.

Skoj inlägg!

Sjukling

Jag blev smittad, inte av dagisbarnet som man skulle kunnat tro, utan av karlakarlen (den som nyss var alldeles alldeles.. dödsjuk). Feber och fruktansvärt halsont och smärta i hela kroppen var den udnerbara kärleksgåvan jag fick! Tusen tack.
Jag är nästan aldrig sjuk feber kommer jag itne ens ihåg när jag hade sist men nu var det alltså dags. Usch. Febern är borta, thank god! Men det onda i halsen sitter i. Ingen träning alltså.

Nu ska jag ta på mig ett par tofflor, en extra kofta, göra en kopp kaffe och återgå till arbetet. Kanske är jag frisk tills imorgon?

4 december 2010

Gym: Ben & rumpa + dips (var ju tvungen att testa lite!)

Var på ett helt nytt gym och testade lite. Allt var rent, fräscht och funkade. Stora ljusa ytor, ingen sunkig svettdoft, inga silvertejpslagningar på uttrustningen. Ja allt var perfekt... men så in i bomben trååååkigt! Jag gillar "mitt" gym, jag kommer att stanna vid mitt gym 4-ever!


3 december 2010

Pass 1: Kettlebells
Pass 2: Simning 40 längder - 1 kmJag hade glömt hur jobbigt de tär att simma! Min hjärna funkar ofta så att direkt efte jag har gjort något, hur jobbigt det än var så kommer jag liksom inte ihåg att det var jobbigt.
"äsch de tdär var ju lätt som en plätt, vem som helst klarar det" (när det i själva verket innebar blodsmak i munnen, mjölksyra, smärta)
Mne nu skriver jag det här så att jag inte glömmer! SIMMA ÄR JOBBIGT!
Däremot så var det roligare än jag kom ihåg. Ska försöka göra en vana av det hela och simma en gång i veckan. Jag had egärna simmat tidigt en morgon, men dessvärre så går det inte då jag har ett litet  barn att ta hand om på morgonarna.

Ingen skola i vår.

Jaha, det var väl det jag befarade. Antagningspoängen verkar ha stigit åt fanders, jag kom inte in. Ligger på reservplats 8 till 10 platser. You do the math. Skit! Så då har jag ytterligare ett högskoleprov att se fram emot i vår då. Blä!

Nu sätter jag allt mitt hopp till jobbet som deltidsbrandman. Kanske är det min tur att ha lite ltie liiiiite flyt nu?

Intervjun gick bra, okej. Vet man någonsin hur en intervju går? Det kändes bra då, men nu så här i efterhand så tänker man; "Åh nej varför sa jag så, varför gjorde jag så, fan jag skulle ju sagt istället?". Inget som går att ändra på ändå. De skulle höra av sig inom ett par veckor. Jag håller tummarna på att jag går vidare. Laddar för fystester just in case!


Trist dag. :(

Jag tänkte...

Jag täntke springa ikväll. Det såg så lovande ut. Klar luft, inte alltför kallt, bra grepp. Så efter nattning av barn så kikar jag ut genom fönstret och vad ser jag? Snö snö snö.. blä. Så nu skiter jag i att springa, lusten försvann. En hederlig vanlig promenad med hunden har ingen dött av.

Vi tar igen det imorgon! --> simma simma simma<--
Kära tomten...

Kära tomten, om du läser detta så önksar jag mig följande:

- Löparskor typ goretex för det är blött och kallt om fötterna
- Pulsklocka med gps så att jag hittar hem
- Varma löpartights - my ass is freezing
- Schysst underställ av ull
- Löparjacka
- Nya "vanliga" löparskor


Ska tillägga att jag är snäll, idag tex så har jag kanske till och med räddat liv (gett blod!). Det du tomten, kom ihåg det när du shoppar klappar til mig!

1 december 2010

Gym: Axlar & triceps + mage
Löpning: 4km


Jag klarade äntligen dips utan assist! Visst att det låg nära, styrkan har funnits, det har bara liksom inte kopplats mellan alla nervändar och hjärnan och allt som skall till. Så idag, då gick det. Bara så där.
Dock så behöver jag hjälp av alla DIPS-EXPERTER där ute! Jag får liksom gung på hela kroppen, som en pendel ungefär, efter ett par dips. vad gör jag för fel och hur får jag bukt på det?

Ska tillägga att det är JÄKLIGT skönt att springa i kylan!

Baddräkt

En av anledningarna till att jag inte har simmat tidigare (oookej det här rä bara en dålig ursäkt av mig själv för mig själv för att jag helt enkelt int har velat simma, men det låter bättre att skylla på nåt än att bara inse att man är lite lat! ) är att jag intehar haft en baddräkt. Idag försvann den ursäkten rätt ut genom fönsret i lika rask takt som väldigt många surt förvärvade kronor försvann från mitt bankkonto.

Jag noterade följande vid mitt baddräktsköp.
1. det är inte säsong för baddräkt
2. jag är blek, skulle jag stå n
aken i snön så skulle jag inte synas.
3. Det är DYYYYRT att köpa en bra baddräkt.
4. det är ont om bra baddräkter, dvs såna som håller in där de ska, lyfter där de ska och sitter fast på kroppen vid rörelse i vatten.

men nu är det gjort, jag har en baddräkt. En snygg sådan. På fredag ska jag plaska i bassängen är det tänkt. Kuuuul!


Finns att köpa på HÄR

RSS 2.0