29 september 2010

Expressgympass! Kom dit knappt en timme innan stängningsdag. Var lite oklar med var jag skulle köra och göra. Det blev bröst. Öva på de där jäkla bänkpressarna. Lite blandad kompott. Körde ett par benböj också mest för att jag var så sugen. Det är definitivt dags för ett RIKTIGT benpass snart! Söndag?
30 min promnead med hunden.

Kom jag i säng i tid? ehhm... NEJ! Hur svårt ska det vara?

27 & 28 september

27 septemebr måndag: nej det blev ingen trapplöpning. KOmpanjon var sjuk och inte en chans att jag lyckas pressa mig själv ens till hälften om jag är ensam! Jag inväntar tålmodigt tilfrisknandet. Tog en kortare löprunda (3km?) med ökningar i tempot i lagom intervaller.

28 september tisdag: Gym. Axlar, bic/tric. KÄnner mig fortfarande svaaaag. Jobbigt. Igår var det visserligen förklarligt, träningen blev senare än planerat pga av försenad man från jobb så det dröjde alldeles för länge mellan mat och träning.

I övrigt så tror jag att min trötthet kan ha att göra med att jag sover för lite. Det blir lätt så med småbarn och eget företag och när man är nattmänniska. Jag SKA och MÅSTE gå och lägga mig tidigt. Det blir ju aldrig ostörd sömn heller, man är ju tvungen att gå upp ett par gånger och antta om barnet. Det tar på krafterna, har haft det så här i 1,5 år nu. Undrar när de börjar sova hela nätter och uppskattar sovmorgon på helgerna? :)

Dagens mål: GÅ OCH LÄGGA MIG SENAST 22:00!

Veckans träning är svårplanerad då mannen kommer komma hem sent varje dag så allt hänger på det. Nej nu ska jag jobba på bra så kanske man hinner en snabb snabbis till gymmet innan dagisupphämtning! Annars får det bli löpning ikväll.

Mål!

Jag verkar ha fastnat på distanser på drygt 6 km. Efter den sträckan så känner jag mig liksom "klar". Nu måste nåt ändras. 6 km är okej, men då får det gå fortare, öka farten rejält. Eller så får jag öka distansen. Det är målet för de nästkommande veckorna. Mer fart och/eller längre sträcka. Inga konstigheter alltså.

Målet konditionsmässigt är så klart Göteborgsvarvet i maj och midnattsloppet i augusti. Kan bli fler!
För att nå dit så tänker jag löpträna minst 3 ggr i veckan, varav 1 pass ska vara intervaller, back/trappträning eller fartlekar, stärka muskler med styrketräning och försöka gå ner ett par kilo så man inte har så "mycket" att släpa på. 64 kg är en bra vikt för mig och två kilo mindre underlättar när man ska springa långt!

INgen stress, jag tar dt i den tid det kommer,jag hr fram till maj på mig!

Målet med Göteborgsvarvet då? Ja, egetnligen är det bara att komma runt i  någon slags springstil, alltså ingen gång. Tiden tänker jag inte fokusera på. Inte i dagsläget iallafall.
Midnattsloppet som bara är 1 mil kommer målet bli att komma under timmen.

Ikväll blir det trappintervaller! Hujedamej!


Målet med styrketräningen är att bli stark! Mer konkreta mål är att klara chins utan maskin, likaså med dips+vikt. Jag ska bli stark i bänkpress då jag suuuuger vid den övningen. Tekniken verkar itne ligga för mig.
Jag vill även bli stark i "basövningar" som marklyft, benböj. Teknik även där.

Sammanfattning:
Springa milen under timmen
Springa en halvmara
Bli stark
Egna chins och dips
Stark och bra i bänkpress, marklyft och benböj


Vad har ni för klara mål med träningen?


26 september 2010

Löpning nästan 4 km. Lite styrketräning hemma i vardagsrummet. Ben. Bättre än ingenting.

Dålig vecka generellt känns det som. Nya tag.


24 september 2010

Kettlebells var inställt. Gymmet funkar lika bra! Körde rygg och mage. På slutet så körde jag och partner hantelrodd och maxade. Tyngre och tyngre hantlar tills vi inte klarade mer än två. Höger arm är inte helt oväntat starkare än vänster. Riktigt kul avslutning. Mer sånt!

Latsdrag
Rodd
Chins
Marklyft
Hypersträck
Hantelrodd

Annars känner jag mig trött, svag. Vet inte om det bara är en sån period eller om jag behöver äta mer/annorlunda? Tips nån?

Efter gym så begav jag mig ut på löparrunda. Tyckte det kändes som en evighet. När jag kom hem gick jag och kollade klockan för att se tiden på mitt lååånga löparpass. Va fan? 36 minuter? Det kändes så långt! Blä! Får väl hoppas på att jag sprang fort och långt istället. :(

23 september 2010

Kettlebells. sjukt jobbigt. Flåsigt. Öm idag, både av muskler och blåmärken. Ska nog på pass idag igen, ta igen det  jag missade förra veckan. Hur man nu ska orka det?

Det blev inget benpass i onsdags, jag vaknade och kände att jag behövde vila, slappa, bara va. Lite lätt promenad med hunden, men inte mer. Funderar på när jag ska hinna trycka in benen. Kanske i kväll? Fast jag ska ju köra kettlebells? Undrar om det är för ycket att köra båda? Kanske får avakta och se hur det känns.

Träningsscehma vecka 38

Måndag: Gym - axlar, bic, tric, plankor
Tisdag: Löpning 40 min
Onsdag: Gym - ben
Torsdag: Kettlebells
Fredag: Gym - rygg & bröst, plankor + löpning
lördag: aktiv vila
Söndag: Löpning

Gym 3 ggr
Löpning 3 ggr
Kettlebells 1 ggr


Trapporna kör vi på måndag nästa vecka!

21 september 2010

Löpning ca 40 minuter - jäkla skitväder!

21 september 2010

Löpning ca 40 minuter - jäkla skitväder!

Utvärdering vecka 37

Måndag: Gym - axlar, bic, tric + lite jogg (
Tisdag: Gym - Ben och plankor
Onsdag: Löpning 35 min.
Torsdag: Gym - rygg, bröst, tung planka
Fredag: löpning - TRAPPintervaller
Lördag: Vila
Söndag: Löpning 45 min

Gym: 3 pass
Löpning: 3 pass + litet sketpass
Kettlebells: 0

Ja det gick väl rätt så bra, inte exakt som jag planerat, men mängden funkade. Det är det viktigaste.
Ny vecka (från igår). Ska lägga upp nytt träningsschema, pusslar lite med barnvakt för tillfället bara.


20 september 2010

Gym - axlar, triceps, biceps och plankor.
Behöver öka. Det står still tycker jag. vill så mycket, vill det snabbt, vill det nu, avskyr att vänta. Nästa gång ska jag pusha upp vikterna! hej hopp!

Och anmält mig till göteborgsvarvet har jag också! Någon mer som har tänkt ställa upp?

19 september 2010

Löpning, ca 40-45 min? Bra flyt, ben lite trötta, känns bra. Hade kunnat fortsätta längre. Schysst!

Och för jävligt att det finns så många rasister i detta land! Pinsamt och skamligt. Röst in rasistsvin i riksdagen. Fy fan säger jag bara.

Trapplöpning

Trappor trappor så långt ögat når. Vd fan har jag gett mig in på? frågar jag mig själv när jag står längst ner vid botten av helvetestrappan. Har till och med lyckats få med mig sällskap. Hon verkar också undra vad fan vi håller på med. Men man biter i det sura äpplet. vi springer, och springer..och springer. Upp och ner, ner och upp. Många gånger. Det gör ont att andas, hjärtat bultar och mjölksyrangör benen blytunga. Men vi springer på. Trodde aldrig jag skulle orka. men se, det gjorde jag! Är nog lite bättre än ajg trodde! Skönt nu efteråt iallafall! Bra jobbat!

Dagens: Helvetestrappan 5x3

Hade det här varit facebook hade jag tryckt på gillaknappen!

Blev ingen kettlebells :(

Som sagt, det blev ingen kettlebells för mig ikväll. Och det är inte mitt fel! fan vad lack ja blir! Mannen har EN tid i veckan att passa, EN TID! Torsdagar klockan 18:00 måste han vara hemma och ta barnet så att jag kan få åka iväg till mitt pass. hur svårt kan det va? Fem i sex ringer han och frågar; var det halv sju? Ehh neeej... sex! Som jag klart och tydligt den senaste tiden har tjatat sönder honom om. Det känns bara mest nochalant. Blir arg, ledsen och besviken. Jag ringde isätllet min gymkompis och vi drog till gymmet och körde rygg och bröst och några tunga plankor. Skönt det, men hade liksom sett framemot kettlebellsen. Surt.

Gym: Rygg & bröst + tunga plankor

15 september 2010

Löpning, bra flyt, bra kaft i stegen, okey fart. 35 minuter.  Lite segt bara av träningsvärken. Goodmornings rekomenderas till alla er sm vill komma åt baksidan av benen ordentligt!

Plufsig = kolhydrater?

Jag skrev ju tidigare att jag har känt mig tjock och plufsig på sistone, ur form liksom, efter de sista dagarnas kostintag. Lite för myclet bröd, pasta, socker och annat. Så jag tog mig i kragen och började äta som jag vet att jag mår bra av, dvs mer protein, mer fibrer, mindre kolydrater och bara bra sådana. Och bara efter 2 dagar så är det som om kroppen har blivit fastare, mindre plufsig och musklerna runt magen syns igen! Helt otroligt hur mycket vätska jag måste samlat på mig och helt otroligt vilken skillnad kosten gör och hur snabbt det går! Det känns iallafall jättebra att vara tillbaka, känna mig stark och "på väg" igen. Bra där!

Tröttheten kan också bero på lite sockerabstinens? :/

Vilken kosthållning mår DU bra och dåligt av?

14 september 2010

Ben pass på gymmet. Kändes lite svagt och orkeslöst. Kanske borde se över kosten? Eller är det den obligatoriksa småbarnsförälder-tröttheten osm spökar?

- Lounges
- Squats
- Goodmornings
- Rumplyft på bänk
- Sittande benpress


+plankor, inkl. tung planka.

Fick beröm av några äldre damer på gymmet. "Vad smidig och stark du är. Vi sitter här och beundrar dig". Haha jo jag tackar jag! :)

13 september 2010

Gym: Axlar & triceps + plankor
Löpning/pw  3km?


Det blir vad det blir

Fick åka till ett möte efter avlämning på dagis, givande. Jobb på g. Nu jobba hemma, klara av några saker som behöver bli klara. tyvärr så måste jag åka till verkstan med bilen och vänta där tills den är klar och sen hämta barnet på dagis. detta gör att det blir knivigt att hinna till gymmet. Men jag SKA! Får jobba på fort och effektivt nu. Åh vad trött jag blir på att det alltid är jag osm får ta de här bitarna med verkstäder, dagis och annat. Suck. Jaja det blir vad det blir.
Nu blir det åka av!

ändring!

Jag blir så trött på att det sociala umgänget oftast skall trycka i en en jäkla massa mat, socker, vitt bröd, pasta , godis, kakor mm mm. Säger man nej tack så är man helt plötsligt jobbig, tråkig och/eller ätstörd. men jag mår fan apa av för myclet socker, vitt mjöl, kakor, mm mm. Känner mig slabbig, fet, uppsvälld och allmänt fet idag. eller har under flera dagar. Från och med imorgon är det jag som sätter ner foten och fokuserar på vad det är JAG MÅR BRA AV! Det är tillräckligt jobbigt med livet som det är just nu så behöver åtminstone ha en stark och välmående kropp.

Prel. TRÄNINGSSCHEMA vecka 37
Måndag: Gym - axlar + bic/tric + plankor & löpning ca 45 minuter
Tisdag: Gym - Ben ben ben + mage (plankor plankor plankor)
Onsdag: Vila ( Långpromnead med hunden)
Torsdag: kettlebells! Tjoho! & löpning (fartlekar)
Fredag: Gym: Rygg & bröst + plankor
Lördag: Löpning (lågintensivt långpass)
Söndag: vila (långpromenad med hunden)


3 gympass/vecka
3 löppass/vecka
1 kettlebell pass/vecka

Det känns helt rätt, det är då jag mår bra. då orkar jag. Sedan bjuder ju varje dag på vardagsmotion i form av hundens dagliga promenader.

Maten då?
Mer protein, mer fibrer, inget socker, undvik bröd, knäckebröd funkar.
Regelbundenhet, regelbundenhet, regelbundenhet! 5 mål om dagen.
Svårare än så är det inte.


10 september 2010

Gym - rygg och bröst. Segt, kanske dumt precis efter kettlebells sådär?

9 september 2010

Kettlebells har startat för säsongen och den här gången är jag med! Svårt att veta vilken vikt man ska ha, började på 10 kg, men kände ganska snart att det var lite för lätt. jag fegar lätt ur när det gäller vikter, kikar vad andra tar och tar typ som de, fast jag vet att jag är starkare än många av dem. Jaja, nästa gång höjer vi till 12 eller 14, känner hur det känns. Kul var det iallafall.
Hunden fick dock inte gå med på kettlebells så efteråt fick jag gott ge mig ut på en löprunda med henne också. 30 minuter knappt. Perfekt fys-dag.

Sug in magen!

Pedagogiskt och lättförståelig förklaring till varför det är så viktigt att hålla ett stadigt maglås och köra mycket core/bålstabilitet!

Klicka här!

Vikt och sånt.

Jag har som många andra alltid strävat efter att bli smalare och framförallt att väga mindre! Som om de där siffrorna  på vågen äger någon slags magisk kraft som bestämmer ens värde. Ju mindre desto bättre. Right?
Det lustiga nu är att jag väger lika mycket som jag gjorde innan jag blev med barn, men storleksmässigt är jag mindre! Och sedan årsskiftet så har jag gått ner ca 2 storlekar, men väger bara 2-3 kg mindre. Det tycker jag är lite fascinerande.
När jag ser på bilder från när jag vägde som minst, ca 12-15 kg mindre än nu så ser jag bara en utmärglad tjej med en inte så frisk kropp (eller knopp heller för den delen). Muskler är grejen! Jag mår bra, jag är stark, jag är frisk och jag struntar helt i kg! Våga vägra väga!

7 september 2010

Gym - Ben, bakdel och mage. Har 'ntligen fått en träningskompis, första passet. Han kräktes efteråt. På riktigt! Hehe. Lite ur form kanske? ;)

6 september 2010

Axlar, bic/tric + några plankor.
Känner mig svag. Trött och svag. Blä.

RSS 2.0