30 november 2010

woohoo det är kallt!
Sprang en runda, hade precis fått flyt då jag var tvungen att vända hemt pga tidsbrist, mannen skulle iväg och barnet kan ju inte lämnas obevakat.
Får ta igen det imorgon. Går faktiskt hyfsat bra att springa i kylan. Lungorna känns okej. Jobbigast är kylan i ansiktet. Skulle behöva nåt som värmde hakan. Bra grepp också, det är ju såpass kallt.

4 km blev det bara.

29 november 2010

Gym: vet inte riktigt vad jag ska säga.. harkel. Mer ofokuserad person fick man nog förgäves leta efter. Ingen plan. INget alls.
Partner vill köra bröst så jag körde lite bröst. testade på med teknik (hade ju grym hjälp i söndags), det kändes stabilt. Hantelpressar, raka och sneda. Sen fick det räcka med bröst tykte jag. :)

Ställde mig på löpbandet,  jag har itne sprungit på ett löpband på flera långa år, tänkte jag skulle känna på lite, kan vara skönt att få springa av sig lite nu när det är så isigt och kallt ute. 10 minuter, sen stängde gymmet. Jahapp. Vad har jag uträttat idag? tänkte jag lite förvirrat när jag gick därifrån.

Iböand har man såna dagar. Det är lugnt.

28 november 2010

Pass 1: Jogg 4,5 km
Pass 2: gym: Benböj, bänkpress och latsdrag - teknikpass

Fan vad bra att få proffshjälp med lite teknik. Inte många rätt där inte! haha . Nä så illa var det inte, men småsaker, viktiga saker och egentligen alldeles självklara saker som man lätt missar och inte inser riktigt. Jag råder alla att hitta någon som är utbildad inom det hela och köra teknikpass då och då.


Step it up!

Efter en natt om marddrömmar om cooperstest och ett gympass från helvetet, så inser jag att det är dags att öka takten, öka intensiteten och bara jaaa...öka!

Jag vill klara testerna för rökdykare som deltid. Så klart. Varför göra halvdant när man kan gå hela vägen? Jag trodde ju inte att det skulle vara atuellt att börja träna inför testerna än på ett bra tag, tänkte utbildning först och så. Men nu kommer det förmodligen ske inom ett par veckor. Huh! Och det är inga lätta tester.
Vattetesterna är enormt hårda, bland de hårdaste i landet. Go figure. jag har fan inte simmat på flera år. Badhuset nästa! Sen har vi coopers test och förmodligen rodd. Och mer. Jag får reda på mer i veckan, men jag förbereder mig för det värsta. (hoppas jag) Ahhh löpning är INTE mins tarka sida. Korta explosiva pass, ja de tär jag bra på. långa utdragna ölågintensiva pass, det funkar. Men korta sträckor som 3km på 20km/h... det är jag verkligen INTE skapt för.

Ut på löprunda nummer ett då!

Utbildning & antagning

Första antagningen var i måndags på SMO. Jag hamnade på reservplats. Inte så oväntat, med tanke på att jag enligt tidigare antagningsstatistik ha rlegat precis på gränsen för att komma in. Dessvärre så ser oddsen inte vidare bra ut, det är ju trots allt inte så många platser det handlar om. Men vi håller tummarna och hoppas på under och mirakel.

Den 3e december är det antagning 2.


Hade jag kunnat tänkt mig att flytta så hade jag lätt kommit in på skolan, men när man har man och barn så är det inte så enkelt längre och därför är distans min enda väg och det är som sagt, hyfsat höga betyg för att komma in.

Däremot fick jag ett annat bra besked i veckan. Jag har blivit kallad till intervju för en tjänst som deltidsbrandman på orten där jag bor! Halva inne, som man säger. :)

26 november 2010

Kettlebells. Ett pass av svett, mjölksyra och muskelstyrka. Ett bra pass är när man hör de andra deltagarna kvida, skrika, nästan gråta av smärta. :)

Värsta bästa övningen för mage+höftböjare också! Kanske kan visa nån gång!

25 november 2010

Gym: Axlar, biceps & mage

Idag bränner det gott i midjan och i axlarna! Åh vad kuuuul det ska bli med ettlebells i eftermiddag! Att man aldrig lär sig. :/


På önskelistan!

I år kommer jag önska mig en pulsklocka med gps-funktion. Någon som kan rekommendera en bra och prisvärd? Enkel att använda är ett plus för tekniska idioter som jag själv! Gärna en som mäter hastighet, puls så klart då, visar runda osv.
Så släng fram era tips och råd och namedroppa pulsklockor!
Tomten känner sig förhoppningsvis givmild i år!

24 november 2010

Back on track! Eller nåja, på god väg. Körde trappintervaller igår. Det var det jobbigaste hittills. Blosmak i mmunnen, snor bak i svalget, ben som klubbade sälar. Men vi gjorde det. Det är huvudsaken. I det här vädret?? sa folk, ni är inte kloka. Nej kanske inte, men rutiner är rutiner och om man bryter dem så är det inga rutiner längre! Sjukdom och is kan sätta stopp för trapporna, inget annat. Håller på att fundera ut en nödlösning tills istiden börjar. Springa i motionsslingan? 1km intervaller? Idioten? Jag tar gärna emot bra tips på intervallträning, gärna såna som passar kallare och halare väder. Utomhus.

Trappintervaller 7-6-5

Vik hädan Förkylning!

Gaaah jag blir galen! Hatar förkylning, hatar snor, hatar täppt näsa... Det känns som en evighet och ändå har det bara gått ett par dagar! Imorgon är det trappan med nya springkompisar så då tänker jag fan i mig vara frisk. Så det så! Är ju faktiskt mycket bättre redan nu till skillnad från alla de runt om mig som insjuknande samtidigt. De är döende. Å andra sidan så är de ju män också.

Baciller, virus, kalla er vad ni vill, nu får ni gå och terrorisera någon annan!
bild från google

Jag inspireras!

Denna tjejen är en stor inspiration! Hon vet vad hon pratar om, är duktig och grymt stark! Ska testa denna övning, rumänska marklyft nästa gång jag kör rygg! Variation förnöjer!
http://ladyinsane.se/2010/07/07/ovning-rumanska-marklyft-rdl/

Förkylning!

Mitt immunförsvar har jobbat på bra, förkyld unge, febrig unge, förkyld man, förkylningar runt om, alla sjuka. Själv har jag stått där, gått segrande ut striden, känt mig som den SuperSHEro jag är! :)
Men som bekant så ska man inte ropa hej förrän man är äver ån! Snor, nyser och huvudet känns som att det vore fullproppat med blöt bomull. Får väl vara tacksam över att jag verkar ha fått den lindrigare varianten, till skillnad från alla de andra sjuklingarna!  Idag får nog gymmet hoppas över, imorgon kanske jag är redo?

kolhydratssvälld efter helgen borta. Tycker nog att det är dags för lite formbilder snart iallafall jag! I slutet av veckan kanske? Knasigt hur man verkligen inte har en aning om man ser ut på riktigt! Har ju inte ens en helkroppsspegel hemma!bild från google

Borta bra.

Out of town for a few days! Hälsar på folk över helgen på annan ort och är redan kolhydratsbombad. Visst är det svårt att äta som man vill när man bor hos andra? Ofta tar man för givet att det som man burkar äta ska finnas hos andra oskcå, självklarheter som ägg tex. :)

Jag överlever nog, kommer vara uppsvälld och rejält laddad till gymmet nästa vecka!


Trevlig helg!

18 november 2010

Kettlebells. Fan det blir ju inte direkt lättare! Idag var det tungt, trodde ett tag jag skulle få andstopp, att hjärtat skulle slungas ut ur bröstet på mig och att ryggmusulaturen skulle brännas upp! Skönt? You know it!

17 november 2010

Det blev rygg, axlar och lite mage. Mest sidoplanka. Kommer spänna fint i sida imorgon!


Jag har alltid trott att fristången väger 8kg, vet itne vart jag fått det ifrån, det var nån som sa det och jag tig till mig infomrationen och har aldrig riktigt tnkt mer på det. Mentydligen är det ju så att stången väger 20 kg! Rätt så logiskt när man väl tänker på det. Detta innebär att jag är starkare än jag trodde. :)


Upp å iväg.

Drar på lunchträning! Enda tiden att hinna med det idag. Axlar?

Känner mig helt överröst med jobb och saker som ska göras, känns som att folk står och drar och sliter i mig från alla håll. Everybody wants a piece of SuperSHEro. Stressande, ångest. Känns nog bättre efter ett pass på gymmet. Hoppas jag.

16 november 2010

Löpning. tror det var 4km rundan? Blandar ihop det där ibland. Idag pushade jag mig själv. Tvingade mig ur mitt bekvämlighetstempo och öste på lite, heeela rundan! Som trumpinnar gick benen och flåset hördes nog lång väg. Det tempot ska jag försöka hålla på alla rundor från och med nu, bra tempo! Jobbigt tempo. Inget mer mes, puttra i bekvämlighetsträsket.
Rör på påkarna jänta!

15 november 2010

Trappintervaller. Grymt pass. 7-6-5-4-3-2-1 Riktigt bra, kul, fort gick det uppför och mycket skak i benen mot slutet! Roooooligt! (även om dödsångesten alltid infinner sig precis innan passet börjar!)


14 november 2010

BBB. Ben, bröst & biceps. Jag var stark, det gick bra, höjde många vikter. Och bäst av allt. KOm åt rumpan så in i helvete! Bästa övningarna ever!

Blev ett pass för lite med gym i vekcan och många pass mindre med löpning. Många faktorer spelar in. Barnpassning är den största bidragande orsaken till det hela, en lite ömmande rygg är en annan. Tycker det är tråkigt att jag ska behöva ha dåligt samvete för att jag ber om hjälp (av make till på köpet) med passning av barn nån timme hit och dit när ajg ska träna, gymma, löpa. Det är som att det itne är legitimt att spendera tiden på annat sätt än med sitt barn HELA tiden. Har väldigt svårt att tro att det är likadant för killar. Nej de verkar få dra iväg till träningar och gym hur ofta de vill utan att det ens är konstigt. Det är ju jag som har störst ansvar för barnet iallafall, den som tar hand om ehnne mest, gör mest, spenderar mest tid med henne. Och ändå ska jag ha dåligt samvete för att jag vill göra saker utan henne ibland. Men hennes pappa, han kan vara iväg hur mcyekt som heslt, ingen nmner nåt om att han försakar sitt barn, istället blir han prisad för den lilla tid han ägnar åt henne. Orättvist och klassiskt problem. :(

Ja jag vaknade på helt fel sida imorse.

Promenad, regn och bloggläsande

Promenaderad lite lätt (förutom spurten de sista 2 km hem då jag insåg vad klockan var!) i 2 timmar. Skönt, trots regn. Men de tär plusgrader och det blåser inte så inget att klaga på och fint sällskap hade vi också, jag och hunden.

Nu är det okynnesläsande av träningsbloggar. "bara en till"....

Vilka bloggar läser ni? Lista gärna era topp 3!

11 november 2010

Kettlebells. Aj aj aj! Jag måste dragit en muskel eller nåt i ryggen när jag tränade i tisdags. Har varit extremt öm och ryggfiléen på ena sidan är stenhård! Funkade inte alls i kettlebells. man måste ju ha sån bålstabilitet när man kör svingar för att orka hålla emot när kulan kommer ner, det gick inte med ryggen, gjorde så ont, blev nästintill vimmelkantig och mådde lite illa. Huh! Fick ta det lugare, lätta på vikten, undvika vissa rörelser. Nej, nu är det vila från träning nån dag, imorgon ska jag bara softa. Kanske lite lättare löpning till helgen. Calm and easy. Man lär av sina misstag!

Tävlar om lagom!

Jag är med och tävlar om tallriken LAGOM hos malin i Form! Klicka här för att komma till tävlingen!


10 november 2010

Intervaller i trappan!
7-6-5

Första 7 gick sjukt lätt och enkelt, wow-känsla liksom! De nästkommande 6 kändes tyngre, men ändå okej.. och så kom vi då till de sista 5. MY FUCKIN' GOD! Mina ben verkligen dog, som cement, knappt de orkade lyftas i sista stegen. "Sista! NU kör vi som fan!" hör jag kompanjon bredvid och så tog jag i för kung och fosterland med mina sista undangömda krafter och KÖRDE!

Frågan är bara; varför ska det vara så jäkla svårt att få med fler att springa?

Ursäkter man hört:
Nej  jag har så dålig kondis så jag kommer aldrig orka. (ehh logiken i det?)
När det är kallare än 10 grader (vi snackar +grader här) så får jag så ont i lungorna om jag springer.
Jag kommer bara snubbla.

Vad är den bästa/sämsta ursäkt du har hört eller kanske använt själv?

Trötter mamma

Fy fan vad trött jag är idag! Klockan 23:30 vaknade ungen till och sen somnade hon aldrig om... typ! Låg och skrek, grät, sparkade, drog i mitt hår osv HEEELA natten. Resultatet: Jag sitter här som en j****a zombie! Fråga mig vad jag heter så skule jag förmodligen inte kunna svara på det.

zzz...

9 november 2010

Gym. Rygg. Kändes rätt så avslaget och trött. Gick rätt bra ändå, även om det mest kändes som att vi lullade runt.
INgen löprunda idag, foten känns inte hundra. tar den efter trapporna imorgon!

Hört på gymmet...

Igår så tjuvlyssnade jag in lite på en konversation på gymmet. Tjuvlyssna är visserligen inte helt rätt då denne någon pratade högt nog för granngymmet att höra.
Iallfall, han berättade att han under 2 veckors tid gjort 100 armhävningar om dagen. Med detta hade han ökat sin bröstvolym med 15%. Fascinerande tänkte jag. Efter dessa 2 veckor av hundra armhävningar om dagen så slutar man göra dem. Man går på gymmet som vanligt unde denna tid samt efter. INga konstigheter. Bröstvolymen ska då bestå och man är helt plötsligt jäkligt biffig.
Jag återberättar detta för mannen när jag kommer hem och vi bestämmer då för att testa denna myt. maken ställer frivilligt och villigt upp.
Makens bröstvidd 8 november = 99,5cm

Ska bli intressant att se om han förvandlas till hulken inom två veckor! ;)


Funderar sälv på att köra challenge 100pushups. Är det någon har kört den? det går ut på att man följer ett träningsschema som finns på http://hundredpushups.com/ och slutligen ska man klara 100 pushups på raken. DET är imponerande. Ska jag hoppa på? Är någon med?


8 november 2010

Löpning 3 km - testade lite högre fart, blev inte så långt pga tidsbrist. Mina skor är inte bra lltså. Rätt så nya, men verkar iten passa mina fötter helt. Får liksom krampaktigt ont i foten, under liksom. buuhuu. Har inte råd att köpa nåt nytt. :(
Gym: Axlar, triceps och lite mage.
Killarna var sena så körde halva passet själv. Blir mer effektivt så också. ;)
Axlarna känns iallafall idag, körde helt slut på dem. Ikväll blir det gymmet igen. Får se hur handkappad man är. det blir en liten ändring i i schemat och vi kör på rygg istället. Ska testa markyften igen! Om inte axlarna ramlar av eller nåt.

Upplägg - Träning - vecka 45

Träningsupplägget för vecka 45 (med rum för modifikationer)
Måndag: Gym (axlar, triceps, plankor) + löpning
Tisdag: Gym (bröst, biceps, plankor) +löpning
Onsdag: Trapplöpning, intervaller + PW
Torsdag: Kettlebells + lågintensiv löpning
Fredag: Gym (ben o rumpa + plankor) + PW
Lördag: Löpning
Söndag: Gym (rygg + mage)

= 4 pass GYM
4 pass löpning
1 pass kettlebells

Håller jag det här så är jag nöjd. men som sagt, med barn och hund så kan planerna ändras, pass bytas om och i värsta fall, ställas in. men jag ska försöka göra mitt bästa. Ser fram emot en vecka av POWER! :)

Mitt pulver har kommit!

Som rubriken lyder! mitt proteinpuler har anlänt, 3 härliga kg. Känner mig svälld och sokerbombad efter helgen, kalas är inte att leka med!

Nu planerar jag veckan, ska koka ihop en lunch, fortsätta jobba och sedan springa ut med hunden och hämta barnet på dagis, kila iväg till gymmet när mannen kommer hem och sedan hem och äta, duscha och chilla med maken. (och ytterligare en promenad med vovven).
Sen sooova!
Veckans mål: SOVA! Gå och lägga mig vid 22:00 senast! Har ju bara lyckats halvbra med et tidigare, men eftersom jag märker vilken enorm skillnad det gör så ska jag fortsätta kämpa.


6 november 2010

Gym. Rygg och mage.
Körde massa olika plankor i rörelse. Borde eg göra det varje pass. Köra plankor mellan övningarna.

Och det blev ett hallelujamoment också! Marklyftet! Tekniken. Där satt den! Bytte grepp och simsalabim! LÄtt som en plätt. Tyvärr var jag tvnuegn att springa, men jag kan inte vänta tills nästa ryggpass så jag får maxa på som fan!

nu är jag sockerbombad med tillhörande huvudvärk efter 50årskalas! Bläää....4 november 2010

Kettlebells, kettlebells, kettlebells. Gick bra trots grym träningsvärk i magen efter tisdagens pass.

Ska snart ut med hunden också.

Tillägg: Det blev en 2,5 km runda med hunden också. Löpning.

Beställning: proteinpulver

Pulvret tog slut! WTF! Nu har jag iallafall beställt nytt, tog samma, ingen idé att byta när jag älsakr det jag har! Hade jag råd skulle jag typ leva på proteinpulver, choklad ska det va!
Tycker det är så gott så jag kan dricka en iskall shake istället för glass och godis! Ps. jag blandar alltid med mjölk, klarar inte choklad med vatten. Lättmjölk så blir det tipptopp! Märket jag köper är Body Science och smaken choklad, har vanilj också, en det använder jag mest i smoothies och tex pannkakor.

Just nu har de en deal där man utöver 3 kg proteinpulver för endast 20 kr extra får antinge koffeintabletter, omega 3 eller en t-shirt. Koffeintabletter har jag överdoserat i mina dagar och mitt psyke säger nej tack. Så det blev omega 3. Ska bli intressant, omega 3 sägs ju ha en positiv effekt på koncentrationen, bra för adhd-folk!

Mycket svammel om ingenting. All right people, back to work!2 november 2010

Kettlebells! Kämpade på så svetten rann, as always! Körde på 14 kgs vikten hela passet igenom, safeade lite med att ha 12an med mig, men den behövdes inte. Blir på torsdag igen. Är jag inte för öm i musklerna så ska jag nog köra på 14 & 16!

Har sagt det förr och säger det igen; PROVA KETTLEBELLS!

1 november 2010

Trappintervaller 5x3 plus några extra för skojs skull. Kändes hyfsat bra och lätt idag, kunde till och med prata lite när vi sprang. Stor bedrift! Efteråt cyklade jag hem och tog ut hunden på en 4 km runda, mest löpning, lite fartlekar och lite gång emellan fartökningarna. Kul att leka.

Att be om hjälp

Jag har insett att jag inte klarar det längre, inte själv. Jag behöver hjälp, eller stöd, att få ordning och rätsida på livet. Så jag ringde psykiatrin och bad om hjälp.
Bakgrunden är att jag har fått ADHDdiagnos, över ett år sen, jag har gått på minnesträning då jag vill undvika medicinering till varje pris. Och kanske har träningen hjälpt lite, jag kan hålla fokus längre, kanske. Men på så många andra plan så står det still. Eller står still är väl fel uttryck, det är som en jäkla hönsgård i mitt huvud hela tiden, ska nåt göras, utföras, organiseras osv då blir det som en virvelvind i hönsgården. Jag har iallafall insett att det itne funkar, jag behöver mer hjälp. Kanske behöver jag bara ett bollplank med någon som förstår och kan ge rätt stöd utifrån de problem jag har, utifrån min diagnos. Folk i min omgivning har svårt att förstå. jag har svårt att förklara. Många tycker bara att det ADHD är på låtsas osv.
Får se när de återkommer, ibland är väntan lång.
En liten sten lättade iallafall från hjärtat när jag hade ringt samtalet.bild lånad från google


31 oktober 2010

Löpning. Ca 5,5 km. Vet inte hur lång tid det tog. Försökte pusha mig. Ofta när man springer så går det i samma tempo, man blir bekväm, springer på i samma tempo, men man behver öka efterhand för att bli bättre, sanbbare, bättre kondition. Men jag faller så lätt tillbaka till det behagliga tempot, men det kändes bra, ökade emellanåt när jag kom ihåg och bra spring i benen. Ikväll blir det trapplöpning med nya kompisen!


RSS 2.0